- Må beholde troen på ligagull

Benítez oppfordrer spillerne til fortsatt å ha tro på at de røde kan vinne ligaen. Vanskelig kamp mot West Ham. Hyller Sami Hyypiä. Gamle oppslag om Mascherano. Advarer for Tristan.

Rafael Benítez holdt som vanlig en pressekonferanse på Melwood før helgens kamp, men det var lite nytt manageren hadde å fortelle.

Liverpool tar over tabelledelsen med seier mot West Ham på Upton Park i morgen. Manchester United vil da ha to kamper til gode, men Benítez mener det er viktig å beholde troen på at sesongen kan ende med ligagull.
- Hver uke har det vært en mulighet for oss å ta tre poeng og sette press på Manchester United. Man vet aldri, og vi befinner oss i en god posisjon. Vi er svært fornøyde.

- Erfaringen vi har fått er god, og ånden blant spillerne er fantastisk. Hvis vi kan fortsette helt inn, vil det være bra for fremtiden. Vi må fortsatt har troen på at vi kan få til noe i år.

-  Vi har gjort det bra. Vi har klart å vinne mange kamper helt på slutten, noe som viser formen vår.

United spiller først på søndag da de møter Manchester City på Old Trafford.
- Det kan bli en vanskelig kamp for dem, men United er et godt lag med gode spillere. Forhåpentligvis kan kanskje City gjøre oss en tjeneste. Men det er ingenting vi kan gjøre med den kampen, bare våre egne.

- Jeg er ikke engang sikker på om jeg kommer til å se kampen. Det er ingenting jeg kan bidra med, så det vil kanskje være bedre om jeg nyter dagen sammen med familien min.

- Man vet aldri, men i det minste må i vinne våre egne kamper. Vår motivasjon er enkel. Vi må reise dit og forsøke å vinne. Den beskjeden er veldig klar.

Rafael Benítez utelukker ikke at Manchester United kan snuble i sesonginnspurten.
- Vi har alltid snakket om en vending mot slutten. Kanskje United vil få problemer mot Manchester City eller Arsenal.

- Vi har visst hele tiden at denne sesongen var viktig for vår utvikling, men også at vi fortsatt må ha en positiv tilnærming til alt.

- Det har vært en god erfaring. Uansett hva folk sier om denne sesongen og våre sjanser, må vi opprettholde konsentrasjonen helt til slutt og være fokusert i hver kamp.

- Vi har tro på at vi skal være Uniteds nærmeste utfordrer de neste årene.

- Vi har alltid hatt følelsen av at vi kunne vinne denne sesongen. Vi har selvtillit i troppen, og de har jobbet så hardt. Jeg håper jeg kan svare på en annerledes måte om to uker, men vi har fått mye erfaring uansett hva som skjer.

De røde møter syvendeplasserte West Ham som nå er ute etter å sikre en plass i den nye UEFA Europa League. Hammers har vist fremgang etter at Gianfranco Zola tok over managerjobben i september.
- Jeg synes Zola gjør en veldig god jobb. De er et lag som spiller bra og har selvtillit. Det vil bli en vanskelig kamp for oss.

- Som spiller var Zola fantastisk. Nå som manager gjør han en veldig god jobb.

- Han er dyktig og gjør det bra fordi han vet hva han skal gjøre. Han kjenner Premier League som spiller, og nå kjenner han den som manager.

Tidligere i uken ble det klart at Sami Hyypiä forlater Liverpool etter ti år. De neste to sesongene skal 35-åringen spille for Bayer Leverkusen. Benítez måtte også si noen ord om den lojale finnen på dagens pressekonferanse.
- Vi mister en god spiller og en fantastisk proff, men vi er virkelig glad på han vegne fordi han kan spille i ytterligere to år.

- Vi tilbød ham en mulighet, men vi må akseptere at han ønsker å spille. Det er meget bra for ham.

- Klart han er en vi kan stole 100 prosent på. Han har en god mentalitet og er et godt eksempel for unge spillere.

- Jeg gjentar at jeg er skuffet over at vi mister en god spiller og proff, men jeg er glad at han får spille i enda to år til.

- Man foretrekker allitd å være spiller fremfor manager, så han kan vente. Døren står åpen for ham å komme tilbake og være trener.

- Hvis han kan vinne tittelen i Tyskland, kan han forhåpentligvis komme tilbake med mer erfaring.

Benítez svarte også på spørsmål om nye rykter angående Javier Mascherano, men sitatene i pressen av gammel dato.
- Jeg er overrasket at det var en artikkel i avisene i dag som kanskje var fra en uke tilbake. Jeg tror de kanskje ikke hadde noe å skrive om fordi det var en gammel nyhet.

- Javier er glad, jobber hardt og forhåpentligvis kan han spille bra frem til sesongslutt og de neste par årene.

- I øyeblikket ønsker vi ikke å selge noen nøkkelspillere fordi vi har en bra spillerstall, og han er en nøkkelspiller for oss. Han er en som jobber så hardt og gir frihet til Alonso og Gerrard.

- Jeg synes balansen i laget alltid er viktig. Å ha en spiller som Javier betyr at Alonso og Gerrard kan spille på en annen måte.

Benítez er klar over at forsvaret må passe ekstra godt på Diego Tristan. West Ham-spissen har scoret to mål på de seneste tre kampene, mot Aston Villa og Stoke.
- Han er en veldig god spiller. Han gjorde det bra da han var i Real Mallorca og Deportivo La Coruña. Han var en stor spiller med mange kvaliteter, legger Benítez til overfor liverpoolfc.tv.

- Klart han vil bli farlig. Han har ikke stor fart nå, men han besitter kvalitet. Han er dyktig, og kan bruke begge føtter, så han er en trussel.

- David Di Michele, hans spissmakker, gjør det også bra.