- Messi påvirket Mascherano

Rafael Benitez mener at Lionel Messi gjorde sitt ytterste for å få Javier Mascherano til å kreve en overgang til Barcelona. Men nå skal argentineren ha slått seg til ro med at han blir i Liverpool.

Ettersom Mascherano har tre år igjen av sin kontrakt med Liverpool, satt Benitez med gode kort på hånden når Barcelona begynte å flørte med argentineren.

- Javier har en veldig god venn på landslaget, og det er Messi. Messi var på ham nesten hver dag, og da ble det ikke lett for ham. Men Javier vet hva vi synes om han, og han vil komme seg videre, uttaler Liverpool-manageren til Daily Telegraph.

Avisen tror at Benitez nå vil tilby Mascherano en ny og forbedret kontrakt i løpet av kort tid.

- Jeg snakket med Javier, agenten hans og med Barcelona. Det er normalt at andre klubber ser i hans retning, da han er en veldig god spiller. Vi fortalte Javier at han er veldig viktig for oss, og at vi ønsket å beholde ham. Vi snakket aldri om noen pris, forteller Benitez.

- Javier ble litt skuffet, da han fikk en fantastisk mulighet fra en stor klubb. Men han er lykkelig her igjen nå, og både som spiller og person stoler vi 100% på ham.

Benitez regner med tøff konkurranse i årets Premier League.

- Mange lag har kjøpt ren rekke nye spillere. Det vil være 5-6 lag som kjemper om tittelen. Glen Johnson og Alberto Aquilani er de eneste kjøpene våre. Vi fokuserte på å forlenge kontrakter med nøkkelspillere, og det fikk vi gjort.

- Vi plukket 86 poeng i fjor og ble nummer to, og vi har mer eller mindre den samme troppen også i år. Kanskje klarer vi å plukke like mange poeng i år også, eller til og med enda flere. Vi må bli bedre på hjemmebane, og Johnson er en offensiv back og en type spiller som kan utgjøre en forskjell i vanskelige hjemmekamper der motstanderne ligger dypt.

- Vi har mistet Sami Hyypiä, og han vil bli sårt savnet ettersom han var en god spiller. Men Skrtel og Carragher er klare for innsats, så jeg tror vi skal klare oss.

- Når det gjelder våre tittelsjanser, så vet spillerne hvor nærme vi var i fjor, og de ønsker å gjøre det enda bedre i år. Vi vet hva dette laget kan oppnå, og de vil være klare for oppgaven.