- N'Gog er ingen juksemaker

David N'Gog er ingen juksemaker. Det sier spillerens agent, som hevder at 21-åringen hoppet over Lee Carsley for å unngå å bli skadet. Ian St John er ikke enig, og synes episoden var pinlig.

David N'Gog har blitt fullstendig slaktet i britisk tabloidpresse etter at han gikk i bakken uten at Lee Carsley var borti ham, og fikk straffe som gjorde at Liverpool utlignet mot Birmingham mandag kveld. Beskyldningene om juks har haglet mot den unge franskmannen. Nå tar spillerens agent til motmæle.

- David ville ikke forsøke å lure dommeren. Han er en høflig gutt, som opptrer korrekt og som har en veldig god oppførsel. Han prøver unngå å havne i situasjoner som dette, og har aldri hatt noe rykte på seg for å filme tidligere i karrieren, siteres agent Bruno Satin i dagens Liverpool Echo.

- Jeg tror han hoppet over forsvarsspilleren og gikk i bakken fordi han var bekymret for å bli skadet. Noen ganger blir angrepsspillere utsatt for veldig stygge taklinger i England. Forsvarere i Premier League slipper unna med mye juks, som trøyeholding og stygge taklinger. Ofte spiller de helt på grensen av det tillatte. Angripere blir ofte utsatt for potensielt karrieretruende taklinger. Jeg har sett angripere få lange karantener for å ha kastet trøya i bakken, mens spilleren som brakk foten til Eduardo ble suspendert i tre kamper.

- Spørsmålet er om forsvarsspilleren satte angriperen i fare. Man må se ting i sammenheng, avslutter Satin.

Tidligere Liverpool-spiss Ian St John er ikke enig.

- Jeg hater når spillere simulerer. Det er hva vi kaller juks, utbasunerer han til Echo.

- Jeg har alltid vært kritisk til en spiller som Didier Drogba, og jeg kan ikke unnskylde N'Gog bare fordi han er Liverpool-spiller. Dette var flaut både for spilleren og klubben, legger han til.

- Jeg vil påstå at det er mer av dette nå enn det var i mine dager som aktiv spiller. Kanskje er det fordi spillet går hurtigere nå enn tidligere. Vi ble alltid fortalt at vi ikke skulle legge oss ned. Carsley hadde ikke behøvd å sklidd inn i situasjonen slik han gjorde. Men det er uansett ingen unnskyldning for N'Gog.

- Det er også andre spillere som gjør dette, og de skaper vanskeligheter for dommeren. Han må ta en rask avgjørelse, og ofte tror han det er straffespark.

- Rafael Bentiez bør gi David N'Gog en overhøvling etter dette, og fortelle ham at slikt gjør vi ikke i Liverpool. Shankly hatet for eksempel juksemakere.

En annen tidligere Liverpool-spiller, David Fairclough, er også klar i sin tale.

- Dette synes jeg ikke noe om. Konkurranseinstinktet mitt er i orden, men jeg liker ikke filming. Bare han selv vet hvorfor han gjorde det.

- Men jeg synes ikke klubben skal straffe ham. Som spiller har du kun brøkdelen av et sekund til å bestemme deg for hva du skal gjøre. Kanskje trodde han at det ville bli kontakt med Carsley.

Birmingham-forsvarer Scott Dann, som for øvrig er scouser og Liverpool-supporter, mener at FA må forandre regelverket slik at spillere som filmer kan straffes i ettertid.

- Den eneste måten man kan bli kvitt slike ting på er gjennom at FA slår hardt ned på det, sier Dann til Birmingham Mail.

- Vi vet alle at det skjer i dagens fotball, men ingen liker det. Jeg ville aldri ha filmet for å fått et straffespark. David N'Gog er ikke den eneste som har gjort dette. Det er ganske vanlig, noe som er skuffende.

- Folk sier det er vanskelig å stoppe, men regelverket kan endres for å få bukt med dette. Spillere må bli straffet hardt.

- Alle som så denne situasjon vet at han filmet. Jeg ble kvalm av det. Jeg hadde familie og venner tilstede, og ønsket å slå Liverpool. Vi får bare trøste oss med at N'Gog måtte jukse for å hindre oss i å slå dem.