- Nå går alt så mye bedre

Andrea Dossena trives som plommen i egget i Liverpool, og begynner også å få sving på språket. Phil Thompson hyller Sami Hyypiä. Pompey fikk avslag på McCarthy-bud. Fire knallharde spillere.

Andrea Dossena har ikke klart å spille seg inn i Liverpool-supporternes hjerter i sin første sesong på Anfield, men italieneren angrer likevel ikke på at han forlot Italia til fordel for Merseyside.

- Liverpool er en fin by, og skiller seg fra det jeg var vant med fra Italia. Her er det roligere og det er flere parker. Man lever et fint liv her. I Italia er det mye trangere. I Liverpool kan jeg for eksempel gå en tur med kona og hunden i parken. Det kunne jeg ikke i Italia, uttaler venstrebacken til Liverpoolfc.tv.

- Jeg bodde i Milano, som er en stor og veldig travel by. Her er livet langt mer avslappet. Liverpool by er verken for stor eller for liten. Det er en perfekt by å bo i, legger han til.

Dossena har spilt 25 kamper for Liverpool etter overgangen fra Udinese sist sommer. Han innrømmer at det tok tid å venne seg til engelsk fotball.

- Da jeg kom hit forstod jeg verken språket eller fotballen her. Jeg fant ut at det var mange og store forskjeller på engelsk og italiensk fotball. Her er intensiteten ute på banen mye høyere, og du har mindre tid til å tenke deg om. I Italia får du større rom å boltre deg på, og du har mer tid med ballen. Fotballen er ikke så fysisk krevende som her.

- Jeg har jobbet hardt hver dag for å tilvenne meg forskjellene, og nå går det bedre. Jeg gjør fremgang med engelsken min også, og jeg takler språket mye bedre nå enn jeg gjorde i starten av sesongen. Jeg forstår nå hva manageren ønsker av meg, og jeg kjenner lagkameratene mine mye bedre.

Den 27 år gamle italieneren har fått tøff konkurranse om venstrebackposisjonen fra Fabio Aurelio og Emiliano Insua denne sesongen. Dossena innser imidlertid at konkurranse om plassene er helt vanlig i en klubb av Liverpools størrelse.

- Konkurranse om plassen er helt vanlig i alle store lag i Europa. Alle lagkameratene mine er mine venner, og det er en god tone i garderoben. Fabio er en typisk brasiliansk spiller som er god med beina og har en god teknikk, mens Emiliano er ung og er en spiller jeg har sansen for. Jeg tror han vil utvikle seg til å bli en stor spiller.

Dossena overrasket alle ved å komme på scoringslista i kampene mot Real Madrid og Manchester United i mars.

- Det var en god følelse å score mitt første mål for klubben mot Real Madrid, og stemningen på stadion var utrolig den kvelden. Atmosfæren var fantastisk, og scoringen gjorde meg veldig glad. Jeg setter imidlertid scoringen mot Manchester United høyere, da jeg kjenner godt til rivaliseringen mellom de to klubbene. Jeg tror supporterne var veldig glade for den scoringen. Vi hadde ikke vunnet på Old Trafford på en stund, og det var trolig også vanskeligere å sette den ballen i nettet enn den jeg satte inn mot Real Madrid.

Thompson hyller Sami
Phil Thompson, som var assistentmanager i Liverpool under Gerard Houllier, hyller i dag Sami Hyypiäs bidrag med liverbirden på brystet.

- Det er med glede jeg hyller en utenlandsk spiller som har vært 10 år i Liverpool FC. Det er ikke mange utlendinger som er så lenge i en og samme klubb. Det faktum at han har holdt det gående på høyeste nivå i så lang tid sier litt om hvor god hans fysiske tilstand er og hvor profesjonelt han opptrer, uttaler Thompson om den finske midtstopperen som forlater klubben etter sesongslutt.

- Han har vært en fantastisk tjener for Liverpool FC, både på og utenfor banen. Det var for eksempel ingen sure miner da Gerard Houllier tok fra ham kapteinsbindet og ga det til Steven Gerrard. Det var ingen enkel avgjørelse, og noe jeg og Gerard diskuterte lenge. Jeg forklarte hvordan vi tenkte til Sami, og han tok det fint. Responsen vi fikk var fantastisk, og han fremstod som en av verdens beste midtstoppere etterpå.

- Det var en fornøyelse å jobbe med Sami, og han var et fantastisk kjøp for klubben. Jeg er glad for at han fikk være en del av den suksessen vi oppnådde under Gerard Houllier, og jeg er også glad for at han fikk fortsette i klubben etter at vi forlot den.

Pompey fikk avslag på McCarthy
Portsmouth har fått avslag på et bud på Hamiltons unge stjerne James McCarthy. En spiller som Liverpool lenge har hatt i kikkerten. Budet skal ha vært i størrelsesorden £500 000, noe som er langt mindre enn hva den skotske klubben håper å få for 18-åringen.

- Portsmouth la inn et formelt bud på James, men vi avslo det med en gang, da det ikke er var i nærheten av vår verdsetting av spilleren, sier Hamilton-formann Ronnie McDonald til den skotske avisen Daily Record.

- James har to år igjen av sin kontrakt og har gjentatt flere ganger at han er lykkelig her. Våre unge talenter vet at vi ikke vil stå i veien for dem om det kommer bud som er riktige både for dem og for klubben. Det har vært mange muntlige henvendelser på James, men Portsmouth er første klubb som er ute med et formelt skriftlig bud, legger McDonald til.

Dicks og Ruddock tøffere enn Tommy Smith?
Liverpool Daily Post viser i dag til en supporterkåring på www.sportingfix.com, der man har stemt på de hardeste fotballspillerne gjennom tidene i engelsk fotball. Der ble tidligere Manchester United-spiller Roy Keane kåret til den hardeste av dem alle. Fire tidligere Liverpool-spillere kom med blant blant de 20 tøffeste spillerne som har løpt ut på engelske ligabaner, nemlig Graeme Souness på 9.plass, Julian Dicks på 12.plass, Neil Ruddock på 17.plass og Tommy Smith på 18.plass.

Her er listen over de 20 hardeste spillerne ifølge denne avstemningen: 1 Roy Keane; 2 Ron "Chopper" Harris; 3 Vinnie Jones; 4 Dave Mackay; 5 Dennis Wise; 6 Stuart Pearce; 7 David Batty; 8 John Terry; 9 Graeme Souness; 10 Patrick Vieira; 11 Lee Bowyer; 12 Julian Dicks; 13 Billy Bremner; 14 Kevin Muscat; 15 Eric Cantona; 16 Norman Hunter; 17 Neil Ruddock; 18 Tommy Smith; 19 Nobby Stiles; 20 Alan Shearer.