- Ønsker å stoppe internett-hetsen

En gruppe supportere er i ferd med å lansere en kampanje som har som mål å få slutt på alle løgner, hets og sårende kommentarer omkring Hillsborough-ulykken som forsøpler cyberspace.

Gruppen ønsker å starte en underskriftskampanje for å få folk som legger ut obskøne kommentarer om Hillsborough-ulykken utestengt fra nettsteder som YouTube og Facebook. Målet er å få satt en stopper for alle de syke kommentarene som virker støtende på de etterlatte og andre mennesker.

Gruppen ber nå Manchester Uniteds supportere om å bli med på en felles solidaritetsmarsj utenfor Anfield i forbindelse med kampen mellom de to rivalene søndag 25.oktober, for å vise at fotballsupportere står sammen i sin avsky for slike støtende kommentarer på nettet.

- Vi synes noe må gjøres for å stoppe denne hetsen og de ondsinnede meldingene som florerer på nettet, uttaler 33 år gamle Julia Brannigan fra Kirkby til Liverpool Echo. Hun er en av initiativtakerne til aksjonen.

- Vi synes det må gjøres mer for å stoppe de personene som poster denne type ting. Vi har kontaktet politiet, og også kontaktet Old Trafford og bedt om deres hjelp, legger hun til.

- Mye av det du finner på nettsteder som YouTube er direkte avskyelig, og nettstedene burde rutinemessig fjerne slikt innhold og stenge kontoene til brukerne som oppfører seg på denne måten.

- Vi har kontaktet YouTube en rekke ganger.

Liverpool Echo melder at syke kommentarer omkring Hillsborough-ulykken på internett har økt betraktelig i omfang etter 20-årsmarkeringen i vår.

Folkene bak kampanjen understreker også at de har bedt om at Liverpool-supportere som poster tilsvarende ting om flytragedien i München også blir stengt ute fra nettstedene.

Leder for Hillsborough Family Support Group, Margaret Aspinall, som mistet sønnen James i Hillsborough-tragedien, støtter tiltaket.

- Dette gjelder ikke bare Hillsborough-tragedien, men en rekke tragiske hendelser. Det finnes for eksempel en svært liten minoritet med Liverpool-fans som synger støtende ting til Manchester United-fans, noe vi tar fullstendig avstand fra. Vi finner det veldig støtende at folk fortsatt sprer løgner og hets om de vi mistet i Sheffield nå 20 år etter ulykken, sier hun.

- YouTube er et nettsted brukt av millioner av mennesker på veldig positivt vis. Dessverre er det en liten minoritet som bryter regelverket. YouTubes regelverk tillater ikke spredning av pornografi, hatske kommentarer og oppfordringer til vold, uttaler en talskvinne for YouTube.

- Når folk ser innhold de mener er upassende kan de varsle vår stab om dette, og de vil vurdere om innholdet må fjernes. Dersom det som er postet strider mot reglementet vil vi fjerne det, og dersom en bruker gjentatte ganger bryter reglene vil vi stenge brukerens konto, legger hun til.