- Rafa vil lede akademiet

Tom Hicks uttaler seg ytterligere om ny stadion, om samarbeidet med Benitez og hans nye kontrakt, og hvordan Liverpool Football Club skal ta ytterligere steg mot suksess.

På en travel dag i kjølvannet av at Rafael Benitez har skrevet under en ny kontrakt som binder ham til Anfield fram til 2014, har Tom Hicks latt seg intervjue av LFC TV og Sky Sports News.

Her er mer av hva den amerikanske deleieren har uttalt:

Om ny stadion
- Etter opprinnelige tegninger og nye tegninger av stadion, som skulle godkjennes, fikk vi ikke godkjent dette før 18.september 2007. En måned senere var verdensøkonomien i ferd med å gå i oppløsning. Jeg har vært involvert på det økonomiske verdensmarkedet i mange år nå og jeg vet det av og til ligger nede, men også at det alltid vil reise seg igjen. På det aktuelle tidspunktet var også for eksempel stålpriser preget av inflasjon som følge om olympiske leker. Disse prisene er nå kanskje 20-30% redusert, noe som er bra for oss.

- Jeg vil nødig velge ut en dato for når en ny stadion vil bli klar siden jeg ikke kan forutsi kapitalmarkedet. Det som er viktig for fansen å vite er at dette er noe vi fortsatt ønsker å gjøre. Vi arbeider med det hver uke. Dette er ikke som en møllkule. Dette kommer til å skje.

Kommersialisering i LFC
- Dette er noe vi hele tiden gradvis jobber med gjennom vår kommersielle avdeling, ledet av Ian Ayre. Vi ønsker å utvikle og utvide merkevaren Liverpool FC. Ikke minst i Asia og Midtøsten, og vi reiser for eksempel til Kina til sommeren for å ytterligere gjøre dette.

Kontrakten til Rafa
- Det var en komplisert kontrakt, slik det gjerne er med slike beløp og over fem år. Han hadde gode advokater og vi hadde gode advokater. Det er klart at Rafa tidligere har vært frustrert, men vi ønsket alle det samme.

Posisjonen til Rafa (er den styrket?)
- For meg har dette dreid seg om kommunikasjon. Vi har lært å kommunisere med hverandre. Jeg sender ham stadig e-mailer, jeg ringer og vi har bestandig en samtale ansikt til ansikt når jeg kommer til Liverpool. Han vil komme med sine ønsker i transfermarkedet og vi vil støtte ham, slik som det også har vært tidligere, men til slutt vil det være daglig leder og styret som bestemmer hvilket budsjett det skal jobbes etter.

Akademiet
- Rafa vil nå lede akademiet, og det tror jeg vil bli en styrke. Han har virkelig talent med å arbeide med unge talenter og jeg kan se for meg unge spillere over hele verden som nå vil ønske å spille for Liverpool.

Lagets muligheter
- En har kunnet se ikke minst i de siste par kampene hvilket stort lag dette er, ikke minst når vi har Torres og Steven Gerrard friske. Vi hadde en dårlig periode med for mange uavgjorte kamper, hvor vi også var plaget med skader. Jeg er også involvert i andre idretter og jeg vet at skader må en leve med, men det betyr at vi må ha større bredde i troppen.

Resten av sesongen
- Med Rafa har vi unike muligheter, ikke minst i Europa hvor vi har vært den beste klubben de siste fem årene. Like etter at vi kom hit fikk vi muligheten til å reise til finalen i Aten, og som viste hvor store Liverpool er. Nå ønsker vi å kunne reise til Roma. Vi har også en sjanse i ligaen, selv om den ikke er veldig stor.