- Refinansiering er dårlig nytt

Spirit of Shankly oppfordrer Royal Bank of Scotland til å revurdere en refinansieringsavtale. Parlamentsmedlem Kilfoyle mener at bankene bør vise større ansvar i dagens økonomiske klima.

BBC meldte i går at Tom Hicks og George Gillett er nær ved å få i stand en refinansieringsavtale for gjelden på £350M. Kilder uttalte at en avtale ennå ikke er klar, men at det er fremskritt i samtalene med Royal Bank of Scotland og amerikanske Wachovia.

Parlamentsmedlem Peter Kilfoyle fra Walton synes at den delvis statseide banken svikter folk i Liverpool hvis den velger å forlenge lånet med amerikanerne. I forrige uke foreslo han at regjeringen burde stoppe en refinansieringsavtale. Nyheten om at Royal Bank of Scotland sannsynligvis kommer til enighet med Tom Hicks og George Gillett vil bety at eierne ikke lenger vil være under press for å selge klubben eller få eiendelene inndratt. Etter rapportene skal banken allerede ha fortalt duoen at en refinansiering vil bli innvilget.

Men i løpet av de neste seks månedene vil banken kreve betydelige innbetalinger fra Hicks og Gillett. Sprøsmålet er hvor duoen skal hente pengene fra. Gillett har allerede solgt 80% av NHL-klubben Montreal Canadiens, og Hicks vurderer også å gjøre det samme med baseballaget Texas Rangers. Media frykter at skyhøye renteutgifter kan fremtvinge spillersalg i fremtiden.

Jay McKenna, talsmann for Spirit of Shankly, sier at representanter for Royal Bank of Scotland (RBS) har informert om at e-post vil bli sendt ut til dem med begrunnelse for avgjørelsen.
- Vårt synspunkt er fortsatt at refinansieringen vil være skadelig for fremtiden for Liverpool Football Club. Det vil ha en negativ effekt på prestasjonene, sier McKenna til Liverpool Daily Post.

- Vi tror det ikke finnes noen verdi i refinansieringen av lånet eller et fortsatt amerikansk eierskap i klubben.

- De har konstant holdt fotballklubben tilbake når det gjelder utvikling av stadion.

- Hvis RBS nekter å refinansiere, vil det tvinge eierne til å komme opp med en exit-strategi. Vi vil oppfordre dem til å revurdere.

Peter Kilfoyle synes heller ikke en refinansieringsavtale er en god idé.
- Dette vil heller ikke gi stadion og fornyelse for folk i Anfield. Jeg har gjort alt jeg kan i form av økt bevissthet.

- Banken sier at de er glade for å få rentene, men det vil ikke gjøre noe som omhandler det grunnleggende spørsmålet om stadionet.

- Jeg forventer at bankene, spesielt i dagens klima, er mer ansvarlige enn de har vært hittil. Dette lover ikke godt, og svikter folk i Liverpool.