- Seier mot Chelsea forandrer alt

Rafael Benitez avviser at Liverpool er blitt mer defensive og sier en lider under at Fernando Torres har vært ute. Manageren trekker på skuldrene over mulig møte med Hicks og Gillett.

- Supporterne må stole på laget, sier Rafa før morgendagens store kamp mot Chelsea. Sju uavgjorte kamper på de ti siste ligakampene, hvor ikke en kamp er blitt vunnet i Premier League i januar, har gjort at kritikken er blitt skjerpet mot manageren både fra tribunene og media. Benitez tror imidlertid at tre poeng på Anfield på søndag vil forandre på mye.

- Laget gjør det bra. Jeg er manageren og jeg vil ta avgjørelsene. Hvis laget kan fortsette å vinne vil alle være glade, hvis ikke vil vi bli skuffet. I år har vi hatt et hyggelig problem, at forventningene har økt. Nå må vi håndtere den situasjonen.

- Det er klart at dette er en kamp som kan forandre alt. Hvis vi vinner vil alle snakke om at vi er tilbake i tittelkampen, at vi er fantastiske og at vi har en sjanse.

- Alle de uavgjorte kampene har vært skuffende, men hvis vi vinner mot Chelsea vil det forandre alt.

- Forrige sesong scoret vi 119 mål, vi satte klubbrekord med 82 poeng, vi har vunnet fire titler, vært i sju finaler, det er umulig å få dette til hvis du spiller forsiktig, svarer Rafa på antydninger om at de røde har vært for defensive.

- Vi scoret flere mål forrige sesong enn noe annet lag i England. Problemet er at vi er et godt organisert lag og et slikt lag blir gjerne sett på som mindre offensivt. Vi har en meget god balanse. Du kan imidlertid se forskjellen mellom at Torres er i form og scorer mål som i forrige sesong og at han nå har vært skadet i tre måneder. Ting ville vært annerledes hvis han ikke hadde vært ute.

- Her om dagen hadde vi flere muligheter to mot to med Gerrard og Torres, men det dreier seg om timing.

- Vi har nå åtte poeng mer enn på samme tid som forrige sesong, noe som er positivt. Det er klart at vi denne måneden ikke kunne vinne kamper som vi normalt vinner, men vi har spilt på nøyaktig samme måte.

Tom Hicks og George Gillett er ventet å være til stede på kampen mot Chelsea, men Rafa ser heller filosofisk på muligheten til å få snakket ut med Liverpools amerikanske eiere.

- Hvis eierne ønsker å møte meg, er det ikke noe problem. Det vil bli en privat samtale. Hvis vi er nødt til å prate sammen er ikke det noe problem for meg. Vi kan snakke om laget, om klubben eller om Torres kan score mål.

- Jeg vet ikke hva som er på dagsordenen. Det kan være alt mulig. Jeg vet ikke om vi vil snakke om dette (ny kontrakt for Rafa) eller kanskje om kampen.

- Jeg har forberedt meg til kampen mot Chelsea, som er det jeg prioriterer. Etterpå kan jeg møte Tom Hicks og George Gillett sammen og vi kan snakke om været, klubben og alt. Det er ikke noe problem.