- Seier var viktigst

Benítez mener at tre poeng var alt som betydde noe i en skuffende forestilling mot Debrecen. Vanskelig når det første målet ikke kommer før. Herczog: - Liverpool gikk for å forsvare ledelsen.

Rafael Benítez innrømmer at det var en frustrerende kveld på Anfield. Liverpool vant til slutt 1-0 mot Debrecen takket være Dirk Kuyts scoring på overtid i første omgang.
- Vi har selvtillit og vi vinner kamper nå, noe som er viktig for spillerne, uttalte Benítez ifølge Liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Det var alltid viktigst å starte gruppespillet i Champions League med tre poeng. Forhåpentligvis får se bedre saker i neste kamp.

- Vi hadde noen sjanser. Vi tok ikke vare på dem, og et resultat av det var at vi satte oss selv under press på slutten.

Rafael Benítez visste at Debrecen ville komme til Anfield for å forsvare seg. Han mener at enda en scoring ville ha utgjort en stor forskjell i kamputviklingen.
- Det var en kamp mot et lag som arbeidet hardt og var godt organisert. Vi scoret for sent i første omgang, så det ble vanskeligere. På slutten av kampen var det på samme måte.

- Vi hadde kontroll i første omgang, og de hadde ikke mange muligheter. Forskjellen var at vi ikke klarte å score det andre målet. Men jeg er virkelig fornøyd fordi vi vant til slutt.

- De hadde gode spillere og var godt organisert. Vi visste det kunne bli vanskelig. Jeg sa tidligere at vi måtte se hvordan de ville spille mot et topplag, og de viste at de er et godt lag.

- Vi visste at vi måtte score et tidlig mål og forandre kampen. Vi gjorde ikke det. Hvis det skjer, arbeider det andre laget hardt helt til slutt.

Benítez fikk spørsmål om laget sliter med å finne den beste formen.
- Jeg tror ikke det. Når du ikke har for mye selvtillit som tidligere, trenger du å vinne. Men vi vinner kamper på rad nå.

- Problemet er at dersom du spiller mot denne type lag på Anfield og ikke scorer tidligere, kommer de til å jobbe for hver ball fra første minutt. På grunn av det var det ikke lett.

- Liverpool gikk for å forsvare ledelsen
Det ble noen nervøse sluttminutter, og Debrecen-trener Andras Herczeg mener Liverpool gikk for å forsvare ledelsen på slutten.
- Vi hadde fortsatt muligheten på slutten. Det forteller alt da jeg satte inn en ekstra spiss og Rafa Benítez svarte med å sette inn en midtbanespiller i verdensklasse (Mascherano). Det taler for seg selv. Vi truet og de ønsket å sørge for å holde på ledelsen, sa Herczog til BBC.

- Vi var kanskje litt skremt i starten med alt om Anfield. De er et verdensklasselag, og de ville alltid komme til å skape mange sjanser.

- Det var synd at vi slapp inn målet like før pause. Vi var ikke konsentrert og måtte betale for det. Vi sto selvsagt i mot presset de skapte og sjansene de kom til.