- Selvtilliten tilbake

Rafael Benítez mener at spillerne er på vei til å finne formen nå som selvtilliten er tilbake. Viktig å få de små detaljene på plass. Den vanskelige ligastarten er historie.

Liverpool innledet sesongen med to tap på de tre første kampene, men har siden slått tilbake med strake tre seirer, inkludert tre poeng mot Debrecen på onsdag. Dette kan være begynnelsen på en seiersrekke.
- Jeg håper at laget begynner å ta form etter en vanskelig sesongstart. I Champions League-kampen denne uken hadde vi 25 sjanser. Ting forbedrer seg, uttaler Benítez.

- Nå har vi selvtilliten vår tilbake. Vi må bygge videre på det og fortsette å vinne kamper.

- Jeg er mer fornøyd med hvordan ting har forbedret seg. Man ser det på humøret på treningene at spillerne har mer selvtillit. De vet at vi begynner å prestere bra igjen.

- Vi vet at vi kan vinne enhver kamp. Etter to tap viste vi stor viljestyrke ved å komme tilbake til seier etter å ligget under to ganger i Bolton. Så hadde vi en god forestilling i seieren mot Burnley, før vi vant i Champions League denne uken.

- Spillerne var overrasket over det som skjedde på begynnelsen av sesongen, men det var så store forventinger på den tiden.

- Folk sa at vi kom til å vinne ligaen. Da vi tapte to kamper, like mange som vi tapte i ligaen forrige sesong, fikk noen folk - utenfor klubben - panikk.

- Det var ikke lett for fansen på den tiden, og det var ikke lett for staben og spillerne. Men det var intensjonen å sende ut den riktige beskjeden og komme over den åpningsperioden raskt.

- Vi hadde behov for å vise viljestyrke og erfaring. Og vi måtte se på det større bildet. Vi ble fortalt at vi ikke hadde råd til å tape igjen for da ville tittelen ha vært kjørt.

- Men jeg trodde aldri på det. Vi måtte holde hode oppe og få de små detaljene på plass.

- Små ting kan forandre spillernes selvtillit, et sent vinnermål mot Bolton, og alle føler seg mye mer fornøyd med tingens tilstand.

I 2008/09 vant Liverpool 3-0 på Upton Park.
- Forrige sesong vant vi stort mot West Ham, men det var en merkelig kamp fordi vi scoret i det første minutt. Det betydde at hjemmelaget måtte komme frem mer og mer, og vi kunne score på kontringer.

Benítez føler at spillerne er på vei til å finne formen.
- Fernando er ikke på sitt beste, selv om han forsøker veldig hardt. Men han kan spille bedre. Han vet det. Det er positivt fordi han innser det, og jeg har tro på ham. Han er mye mer positiv. Han jobber med resten av spillerne og skaper rom for dem. Vi vil snart få se det bete av ham.

- Spillerne våre begynner å finne formen. Dirk Kuyt scorer, Yossi Benayoun scorer, og vi har startet bra i Europa. Det er bare et spørsmål om tid før Fernando begynner ås score mer regelmessig.

- Vi har mange alternativer nå. De fleste av spillerne er skadefrie. Det er bra for meg når jeg har flere spillere tilgjengelig.

- Kanskje Fernando ikke er på sitt beste, men vi har mange andre som scorer mål. Når toppscoreren vår  begynner å score mer regelmessig, så vil vi ha et veldig sterkt lag å sette utpå i hver kamp.

- Jeg er ikke bekymret for Torres. Han var veldig positiv i Champions League-kampen. Han skapte rom og sjanser for andre. Hvis han kan fortsette slik, er det greit for meg.