- Situasjonen var mer prekær for to år siden

Rafael Benitez slår fast at Liverpool lå dårligere an i gruppespillet i Champions League for to år siden enn de vil gjøre etter kveldens kamp. Badeballscoringen et sjokk for Jose Reina.

For to år siden stod Liverpool med bare ett poeng etter sine tre første gruppespillkamper i Champions League. Man spilte uavgjort mot Porto, tapte hjemme for Marseille og borte mot Besiktas i de tre første kampene. Tre strake seire berget avansement den gangen. 8-0 over Besiktas hjemme, 4-1 over Porto og 4-0 borte mot Marseille. Liverpool nådde som kjent semifinalen det året, hvor Chelsea ble for sterke.

Foran kveldens kamp mot Lyon nekter Rafael Benitez for at situasjonen er like desperat som den var foran de tre siste kampene for to år siden.

- Situasjonen er annerledes denne gangen. Vi spiller hjemme i kamp nummer tre, og har støtten fra våre fans ryggen. Vi har fortsatt tre kamper igjen å spille etter kveldens kamp, så det blir ikke det samme, sier Liverpool-manageren til Daily Telegraph.

- Den gangen hadde vi bare ett poeng etter tre kamper, og måtte vinne våre tre gjenværende matcher. Nå har vi allerede tre poeng, så vi må bare fortsette å jobbe som før. Jeg forstår de som sier vi må vinne i kveld, men situasjonen er ikke den samme som for to år siden.

Liverpool har ikke tapt fire obligatoriske kamper på rad siden 1987, og Benitez og hans menn vil gjøre alt for å unngå at det samme skjer igjen nå.

Badeballscoringen et sjokk for Reina
Sunderlands vinnermål på lørdag, scoret av en badeball, plager fortsatt Liverpool-keeper Jose Reina.

- Det var forferdelig uflaks. Jeg mistet blikkontakt med matchballen og fulgte i stedet den røde ballen. Da skuddet kom ble jeg forstyrret av den røde ballen, og jeg gikk instinktivt etter den, siden den vær nærmest. Matchballen gikk bare forbi meg. Alt skjedde så fort, forklarer målvakten til den spanske radiostasjonen Cope.

- Noe slikt har aldri skjedd meg før. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre etterpå. Mange tanker fløy gjennom hodet mitt på en gang, men jeg trodde målet kom til å bli godkjent og at ingen ville annulere det.

- Vi kjente ikke til regelen. Ellers ville vi ha protestert mer. Det faktum at regelen er så klar, gjør dommerens feil enda mer graverende. Vi kjente ikke til det, fordi det tilhører ikke jobben vår. Vi kan le av det i ettertid, men det var forferdelig da det hendte.