- Spillerne nedbrutt over dårlig form

Benítez vet at hard jobbing er eneste måten å snu den svake formen. Managerens ansvar å forbedre selvtilliten. Skader på Torres og Gerrard er en av årsakene til at laget har slitt.

Liverpool har vunnet kun fire av de seneste 17 kampene, og spillerne har fått kritikk for å underprestere. Spesielt Fernando Torres, Steven Gerrard, Jamie Carragher og Jose Reina har fått gjennomgå av eksperter etter 0-2-tapet mot Portsmouth.
- Det bør såre dem alle, ikke bare noen få. Jeg aksepterer ikke at spillerne ikke er bedrøvet over hva som har skjedd, sier Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- De jobber veldig hardt for å få rettet på ting. Jeg kan garantere dere 100% at de forsøker å vinne hver kamp. De er oppbrakte når det ikke går bra.

Benítez har snakket med flere spillere, inkludert Torres og Gerrard, for å forsøke å komme på vinnersproet i dag mot Wolverhampton og borteoppgjøret mot Aston Villa på tirsdag.
- Jeg har snakket med flere, ikke bare Gerrard og Torres, de er bestemte på å gjøre det bra, men når vi slipper inn et mål nå, mister vi selvtilliten vi har fått.

- Det er mitt ansvar, å forbedre selvtilliten. For å gjøre det må jeg være positiv, det er eneste måten. Meldingen er veldig klar. Vi har kvalitet i troppen og vi må vise det.

- Vi kan vinne flere kamper på rad. Vi har klart det med disse spillerne. Det er den positive tanken vi må opprettholde.

- Vi har snakket om hvorfor vi er i denne situasjonen. Det er mange ideer, men en av disse er at Torres og Gerrard ikke har vært skadefire.

- De har blitt tatt ut på FIFAs verdenslag denne uken. Det viser hvor gode det er og hva de kan produsere. Når de ikke er helt i form, kan de ikke prestere opp mot den standarden.

- De har fortsatt noen problemer, så vi må være forsiktige med dem over en periode med så mange kamper på så kort tid. Vi må praktisk talt ta en avgjørelse om dem før hver kamp.

- Etter hver kamp må vi undersøke dem og se hvordan de håndterer rekonvalesesen fra skade.

Liverpool må klare seg uten suspenderte og skadede Javier Mascherano i dag. Benítez håper at hardt arbeid på treningsfeltet vi gi positive resultater mot Wolverhampton.
- Vi trenger ikke å snakke for mye om problemene vi har. Vi må jobbe hardt og finne løsninger. Den eneste måten å snu dette er å jobbe hardt.

- Jeg har vært manager i 23 år, og jeg vet at man har gode og dårlige tider. Den eneste måten å snu dette er å jobbe hardt.

- Vi har forsøkt å la guttene slappe av. På tirsdag hadde vi et julemåltid for hele staben og spillerne. Det var en veldig positiv begivenhet.

- Vi har en god lagånd. Spillerne vet vi må forbedre oss, og de vet at eneste måten er å holde sammen.

- Vi må vise dette samholdet på banen. Spillerne er bekymret. De snakker om hav som har gått galt.

- Jeg må håndtere og kontrollere spillernes engstelse, og også fansens engstelse. Vi vet at vi må endre situasjon jo før heller enn senere. Det er klart.

- Hvis vi snakker for mye om at vi må vinne en tittel eller en cup, vil det bare gjøre ting verre.

- Vi må hjelpe spillerne våre ved å la dem konsentrere seg om neste kamp og vinne den.