- Spillerne tar mer ansvar nå

Benítez mener spillerne tar mer ansvar nå. Det er noe av årsaken til at laget slipper inn færre mål. N'Gog var egentlig tiltenkt en innbytterrolle. Spillere med mye spilletid kan få en pause.

Liverpool har sluppet inn mange mål denne høsten, men har holdt nullen de seneste tre kampene.
- Jeg mener spillerne må ta ansvar, og jeg tror de allerede har begynt å ta ansvar. Dere kan de det på de seneste kampene, uttaler Benítez til Daily Mirror.

- Dere kan se hvordan vi har prestert nylig, og dere kan se at de tar ansvar for spesielle ting. Vi har for eksempel blitt kritisert for å slippe inn for mange mål fra dødballer, men de har tatt hånd om det. Mot Blackburn, et lag som er sterke og veldig direkte, holdt vi nullen. Vi ga dem ingen sjanser fra dødballer.

- Mot Everton, som er et veldig stort lag, slapp vi ikke inn mål. Vi ga dem ikke mange sjanser fra dødballer, så dere kan se spillerne har tatt ansvar på det på området. Det er en forbedring.

Liverpool har også tidligere i historien slitt med dødballer i mot.
- Jeg vet det kan skape en ny debatt, men jeg har snakket med personer i klubben. De sier at Liverpool historisk sett har slitt på dødballer.

- Hvorfor? Fordi de besitter bedre kvalitet enn andre lag og har spillere som liker å spille og score fra åpent pill. Andre lag må konsentrere seg om å få mer ut av cornere og frispark fordi de ikke kan score på andre måter. Derfor er de sterkere på dette området.

- Kanskje har det alltid vært slik. Men dere kan se en forbedring de seneste ukene. Det er ikke fordi vi har forandret våre prioriteringer og forsvart oss mer, men fordi spillerne har tatt ansvar. Vi har en bedre forståelse av hva vi skal gjøre.

Rafael Benítez mener det er viktig at de røde har spilt med mer eller mindre samme backrekke i det siste.
- Vi begynte sesongen med noen skader i forsvaret, og vi var for svake. Vi slapp inn mål vi ikke gjorde i fjor Men jeg tror vi har flere spillere med kamper på rad nå. Det er meget bra for forståelsen og selvtilliten til spillerne, forteller Benítez ifølge Liverpoolfc.tv.

Benítez innrømmer at det ikke hadde blitt like mye spilletid på N'Gog denne sesongen om Fernando Torres hadde hold seg skadefri.
- Planen var å ha ham på benken dersom Torres spilte. Hvis Fernando ble sliten, kunne vi bruke ham eller Kuyt fremme. Vi har ulike alternativer, men å bruke ham fra start var ikke en av våre planer. Vi måtte gjøre det fordi vi hadde behov for å benytte Kuyt på vingen. Vi har hatt på problemer på kantene også, det har vært en god erfaring for ham. Forhåpentligvis vil det være bra for oos for resten av sesongen.

Benítez opplyser at han har full kontroll av hvor mange spilleminutter hver enkelt spiller har denne sesongen. Han kommer til å ta hensyn til det når han tar ut laget mot Fiorentina.
- Vi kommer til å skifte ut noen spillere, men vi kommer fortsatt til å bruke noen store navn. Det er viktig å ta dem ut og gi dem sjansen til å forbedre seg. Vi har en liste med detaljer om spilleminutter på hver spiller. Noen er langt foran andre, så vi må håndtere situasjonen og forsøke å gi minutter til andre.