- Tap ender gullhåpet

Liverpool-ekspert Tony Barrett tror at nederlag mot tabelltopp Man Utd vil vært slutten på de rødes sjanser til ligamesterskap denne sesongen. Barrett kommenterer dagens situasjon.

Tidligere journalist i Liverpool Echo og nå ekspert på Liverpool FC i The Times, Tony Barrett, har latt seg intervjue av Press Association om dagens situasjon på Anfield.

Hvordan har Liverpool kommet i dette uføret?
Det er en økende desperat følelse at Liverpools sesong henger i en tråd, og vi er ikke kommet til november. Alle har sitt eget syn på hvem man skal klandre, enten det er Rafael Benitez, spillerne eller til og med skadeproblemene, men det var bare et spørsmål om tid før den stadige sagaen om eierskapet utenfor banen skulle lede til krise på den.

Alt topper seg i og med at Manchester United kommer til Anfield på søndag, men det er klart at troppen for øyeblikket er langt unna den standarden som er nødvendig for en klubb som skal kjempe om titler.

Hvem er det som har skylden?
I hovedsak eierne, men Benitez og spillerne må også ta sin del av skylden. Det tetter seg til rundt Benitez, men det er ikke rettferdig å kun klandre ham. Ikke når hans ledelse har blitt undergravd av en pågående ustabilitet i styrerommet.

George Gillett jr. var på Anfield i går kveld for å se et lag som plutselig virker svakt og sårbart. Ja, Benitez kunne ha gjort en bedre jobb på transfermarkedet og kunne ha gjort en bedre jobb med å motivere spillerne og få mer ut av dem denne sesongen. Den manglende aktiviteten på transfermarkedet sørget imidlertid for at klubben kastet bort sin beste sjanse på mange år.

Etter å ha blitt nummer to forrige sesong var det håp at man ville investere i spillerstallen for å styrke ytterligere et godt fundament, men eierne fortalte Benitez at han måtte balansere regnskapsbøkene. Det har resultert at troppen mangler mer styrke og dybde enn den burde ha hatt.

Hvor viktig er kampen mot Manchester United?
Dette er alltid en stor kamp for Liverpool uansett ligaposisjon. Det er den kampen fansen ønsker man skal vinne mer enn noe annet.

Tap på søndag er utenkelig for de fleste Liverpoolfans, men skulle det skje vil det sette i gang alarmklokkene. I fjor vant Liverpool mot United på Anfield uten Fernando Torres og Steven Gerrard, men deres form er så avgjørende i år at man er nødt til å få noen av nøkkelspillerne på banen hvis man skal gi dem kamp.

United vil, slik som Lyon, lukte blod og de vil se fram til muligheten å sende Liverpool ut av tittelkampen og samtidig klubben ut i en enda større krise.

Benitez ble buet for å ha byttet ut Benayoun, er det noe hint om at han er i ferd med å miste støtte hos fansen?
Et resultat forandrer ofte hvordan folk husker en kamp. Da Liverpool ledet 1-0 foran The Kop sang man hans navn og det er intet nytt at publikum viser sin misnøye med et bytte på Anfield. Det har skjedd en rekke ganger de siste sesongene.

Når det er sagt, buingen i går kveld var mer lydhør og det var klart at det var sinne rettet mot Benitez. På søndag vil fansen vite at laget behøver all den støtte det kan få hvis man skal slå United. Det er trolig at Liverpool vil mangle noen nøkkelspillere og dette er ikke tidspunktet til å vende seg mot verken laget eller manageren.

Tom Hicks og Gillett vil trolig begge være tilstede på kampen, slik at publikum vil mer ventelig vende sitt sinne mot dem dersom ting skulle gå mot Liverpool. Hvis en kaster Michael Owen og hans retur til Anfield også inn i dette, og det kan bli en enda mer lydhør atmosfære enn vanlig.

Er eierne fortsatt 100 prosent bak Benitez?
Deres posisjon har forandret seg og de insisterer på at Benitez fortsatt er rett mann for jobben. Ut fra tidligere erfaringer er hva Gillett og Hicks sier ikke det som faktisk skjer i bakgrunnen. Problemet for Benitez er at mennene som er roten til Liverpools onde, er de samme som vil bestemme hans skjebne.

Hva vil et tap på Anfield mot United bety?
Å vinne Premier League tittelen denne sesongen gir allerede høye odds med så mange store kamper forestående og så mye tvil rundt laget.

Tap mot United vil utvilsomt sette den siste spikeren i kista for Liverpools tittelhåp. Jeg har imidlertid en mistanke om at Benitez, til tross for alt som skjer rundt ham, vil ha tro på at han kan motsi oddsen og få en seier som kan snu trenden.