- Tenkte på klubbens beste

Rafa innrømmer at han har gamblet ved å selge Robbie Keane, uten å få inn en erstatter, men hevder at dette er best for LFC på lang sikt. Prisen for Keane var på £16M, skriver Liverpool Echo.

Det virker som om beløp som £12M kontant og ytterligere £3M ved kriterier, for å hente Robbie Keane tilbake til Tottenham, kommer fra London. Velinformerte Liverpool Echo hevder hardnakket at de røde solgte Keane for £16M, og med ytterligere beløp i tillegg ut fra ekstra klausuler.

Det har bidratt til at Rafael Benitez vurderte det som den beste løsningen for Liverpool, på lang sikt, å nå selge en spiller som ikke fant seg til rette på laget. Benitez innrømmer at han har gamblet ved ikke å hente inn nye folk, men at dette var løsningen man måtte gå for når en tenkte på det store bildet.

- Noen ganger greier ikke gode spillere og finne seg til rette på et nytt lag og når det skjer må du vurdere situasjonen og prøve å ta en rask avgjørelse, sier Liverpools manager til Liverpool Echo.

- Du må analysere ting og prøve å se på det store bildet, og det betyr igjen at du må tenke på klubben og laget og hva som er best for dem.

- Vi bestemte oss for å tenke på klubben ved å redusere skaden.

- Vi har fortsatt Babel, N'Gog og Kuyt i tillegg til Torres. Det er en risk, men situasjonen var ikke god og vi måtte gjøre noe.

- Jeg vil samtidig ønske Robbie lykke til videre. Til tross for at det ikke fungerte har han jobbet hardt for oss. Han prøvde sitt beste og nøkkelen var at Tottenham viste stor interesse og de presset hardt på for å få ham.

- Spilleren behøvde å få spille og han fikk ikke gjort det så mye som han ønsket hos oss.