- Troppen besitter kvalitet

Liverpool vant mot Manchester United uten Steven Gerrard, og Lucas mener det viser at troppen besitter kvalitet. Lucas har blitt sterkere av kritikken. Må bygge videre på søndagens seier.

Lucas Leiva har spilt fast på Liverpools førstelag denne sesongen, og brasilianeren kan også komme til å spille en sentral rolle i kveldens kamp mot Arsenal. Seieren mot Manchester United kan ha vært vendepunktet etter fire starke tap, og det var viktig å vise at det er mulig å vinne uten Steven Gerrard.

- Å beseire United var den perfekte dag for oss. Det viser at vi besitter kvalitet i troppen vår, Vi spilte virkelig god fotball ved å slå et meget godt lag. De er mestere, uttaler Lucas Leiva ifølge Liverpool Daily Post.

- Vi må fortsatt forbedre oss mye, men denne seieren har gitt oss selvtillit til å gå videre til Arsenal og onsdag og avansere i Carling Cup.

- Kanskje det var viktig å vinne en kamp uten Stevie. Selvsagt ville vi likt å ha ham på laget ettersom han er vår kaptein, men vi viste at vi besitter kvalitet i troppen. Vi håper å ha Stevie tilbake snart fordi han er en slik nøkkelspiller.

Ligacupen har kanskje lavest prioritert, bak Premier League, Champions League og FA-cupen, men etter tre år uten et trofé øker presset på Rafael Benítez.
- Vi ønsker å være i finalen i alle turneringer. Vi vet ikke hva Rafa vil gjøre med laguttaket. Kanskje kommer han til å foreta noen endringer ettersom vi har mange viktige kamper i øyeblikket, forteller Lucas.

- Vi ønsker å gå så langt som vi kan i Carling Cup. Vi vet det vil bli en vanskelig kamp mot Arsenal ettersom de spiller meget god fotball i øyeblikket. De kan spille ballen meget bra. De skaper mange sjanser og scorer mange mål.

Lucas Leiva blir fort utsatt for kritikk på en dårlig dag, men han vet at han har blitt en bedre spiller etter overgangen til Liverpool.
- For å være ærlig har jeg hørt mye bli sagt om meg, men jeg leser egentlig ikke avisene, sier 22-åringen.

- Kanskje jeg bør når folk begynner å skrive gode ting om meg! Jeg forsøker bare å være fokusert på spillet mitt.

- Jeg har tillit av Rafa. Rafa er meget viktig for meg i øyeblikket. Han har gitt meg en sjanse. På søndag handlet det ikke bare om at jeg viste kvalitet, men at hele laget viste det. Jeg må fortsatt bli bedre. Men forhåpentligvis kan jeg fortsette å spille.

- Jeg føler at selvtilliten har vokst denne sesongen. Jeg er totalt annerledes spiller i forhold til den som kom til Liverpool. Jeg fortsatt ung. Kritikken gjør meg bare sterkere til å fortsette å arbeide og beholde fokus. Det er det eneste som kan hjelpe meg til å bli bedre.

Lucas håper at Liverpool kan bygge videre på seieren mot Manchester United.
- United-kampen var mer lik slik vi spilte mot slutten av forrige sesong. Før søndagens kamp hadde vi kanskje spilt med litt angst. Når man taper kamper, vil alltid selvtilliten bli mindre.

- Søndag var en mulighet, ikke bare for oss til å komme tilbake i tittelkampen, men å vise for oss selv og våre fans at vi vil kjempe til siste kamp denne sesongen.

- Det er egentlig for tidlig å snakke om tittelen, men vi må sørge for at vi er med i kampen i januar.

- Det er et langt løp. Vi er seks poeng bak Chelsea. Mange ting kan fortsatt skje, og topp fire vil miste poeng. Tottenham, Villa og City er i god form, men de må alle spille mot hverandre på et tidspunkt, og de vil miste poeng.

- Vi må bare fortsette å holde det gående. Vi viste karakter og kvalitet mot United. Hvis vi kan spille sånn i alle kampene, så vil det bli veldig vanskelig å slå oss.