- Uaktuelt å flytte finalen

Arsenal-fans ble knivstukket i Roma i går, men UEFA sier det er uaktuelt å flytte Champions League-finalen. Andriy Voronin pålegger seg selv munnkurv.

UEFA insisterer på at det er uaktuelt å flytte Champions League-finalen bort fra Roma. Dette etter at Arsenal-supportere ble knivstukket av Roma-fans i forkant av gårsdagens 1/8-finale på finalearenaen. En Roma-fan har blitt arrestert.

Som kjent har Liverpools supportere vært offer for lignende angrep fra Roma-fans ved flere anledninger, senest i UEFA-cupen i 2001, og faren for at noe lignende kan skje om engelske lag kvalifiserer seg til finalen er overhengende.

UEFA sin kommunikasjonsdirektør, William Gaillard, innrømmer at det er foruroligende å høre at Arsenal-fans har blitt angrepet, men gjør det klart at det er uaktuelt å flytte finalen i det som ligner svært mye på nok en ansvarsfraskrivelse fra UEFAs side.

- Det er helt uaktuelt å flytte en finale to måneder før den skal spilles. Det vil kreve alt for mye planlegging vedrørende sikkerhet. Å flytte finalen nå vil gjøre at sikkerheten blir dårligere og mer problematisk enn om vi lar den gå av stabelen på avtalt arena, hevder han til Setanta Sports News.

- Vi kommer til å snakke med myndighetene i Italia, for å se hva som kan gjøres for å forhindre hendelser som dette på finaledagen.

- Vi har hatt en hendelse, men det er en for mye og det gjør oss triste. Spesielt fordi vi vet at Arsenals supportere har et veldig godt rykte både hjemme og ute når det gjelder oppførsel. Derfor er det spesielt trist at dette skjedde med dem.

Gaillard mener det er de lokale mynighetenes ansvar å sørge for at hele byen er trygg.

- Det er vanskelig å gjøre en hel by trygg og sikker, men det er målsettingen vår. Samtidig er det opp til de lokale- og nasjonale myndigheter å gjøre jobben sin skikkelig. Vi vil legge press på dem i håp om at vi slipper slike episoder. I år har vi hatt en. I fjor hadde vi ti, for fem år siden hadde vi tjue.

Gaillard mener også at det er mindre sjanse for trøbbel nå som italienske klubber ikke har sjanse til å nå finalen.

- Ingen italienske lag kommer til å spille i finalen i Roma, så det blir en nøytral bane i så henseende. Dette reduserer sjansene for bråk. Jeg antar at den lokale interessen for finalen dalte betraktelig i går, og dermed er den mindre attraktiv for de fæle menneskene som begår vold av denne typen.

Voronin vil holde kjeft
Liverpools utlånte spiss, Andriy Voronin, nekter å si mer om sin fotballfremtid til tysk presse. 29-åringen har som kjent stor suksess i Bundesligaklubben Hertha Berlin, hvor han har gjort ti mål på 19 ligakamper.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette, uttaler han til Sport-Bild etter at han tidligere i uken gikk ut og sa at han ønsket en permanent overgang fra Liverpool til den tyske klubben innen utgangen av mars måned.

- Jeg vet at Dieter Höness og mine agenter er involvert i forhandlinger. Jeg ønsker å fokusere på jobben min, var alt ukraineren ville si.

Skysports.com hevder at Liverpool nå krever £9M for spissen.