- UEFA bør vise respekt for de døde

Steven Gerrard mener at UEFA ikke bør tvinge Liverpool til å spille kamp på 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken, og forlanger at organisasjonen respekterer de døde og etterlatte.

Returkampene i kvartfinalen i Champions League er terminfestet til 14. og 15.april. Liverpool FC har som kjent for lengst kontaktet UEFA og bedt om at deres kvartfinale spilles den 14.april, slik at man unngår at de røde spiller kamp på 20-årsdagen for tragedien i Sheffield, der 96 av klubbens supportere omkom i forbindelse med en semifinale i FA-cupen mot Nottingham Forest.

UEFAs umiddelbare respons var at de ikke kunne garantere at Liverpools ønske ble innfridd, og det er ikke ventet at noen avgjørelse blir tatt før etter trekningen av kvartfinalene kommende fredag. Dette synes ikke Liverpool-kaptein Steven Gerrard, som mistet et søskenbarn på Hillsborough, er godt nok. I Daily Telegraph tar han bladet fra munnen:

- Vi håper UEFA viser litt sunn fornuft. Man skulle tro de ville skjønne betydningen av denne datoen for folk i Liverpool, men av og til virker det dessverre ikke som de tar hensyn til slike følelser.

- Vi venter fortsatt, og er spente på om UEFA tvinger oss til å spille den 15.april. Det vil ikke akkurat være gunstig, med tanke på følelsene som settes i sving rundt klubben på en slik dag. Dette er en stund da Liverpool FC minnes folk som omkom og sørger med deres familier.

- Hillsborough er noe jeg tenker på til stadighet, da jeg mistet et medlem av min familie i ulykken. Skulle vi oppnå noen form for suksess denne sesongen, vil den bli dedikert til de som mistet livet i ulykken.