- Unge spillere har bedre muligheter nå

Benitez mener at de unge spillerne i klubben har fått bedre arbeidsbetingelser etter omrokkeringene som ble gjort ved akademiet og i reservelaget i sommer.

Manageren tror sjansen for å kunne slå igjennom på førstelaget er betraktelig styrket.

- Ungdomsarbeidet fungerer mye bedre nå. Spillerne kan selv se forskjellen, og jeg er sikker på at det vil bli enklere for dem å utvikle seg. Det er alltid viktig å utvikle dine egne spillere. Lokale spillere er lidenskapelige, og jeg tror lokale spillere er viktige for klubben med tanke på kontinuitet og å holde seg i toppen av tabellen. Du må rett og slett produsere egne spillere, sier Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Når du gjør forandringer kan det ta tid før du ser resultatene av dette, men vi har alle den samme planen, og alle følger den. Vi prøver å gjøre de samme tingene både på Melwood og på akademiet, legger han til.

- Jeg er sikker på at Liverpool FC har en lys fremtid.

Spillere som Nathan Eccleston, Daniel Ayala, Martin Kelly og Jay Spearing har alle fått spilletid på førstelaget denne høsten, og Benitez sier han ikke har betenkeligheter med å benytte spillere fra reservelaget om situasjonen tilsier det.

- Reservelaget er bra. Vi har gjort endringer i staben. Noen spillere visste at det første året i klubben kunne bli vanskelig, men de gjør det bra. De spiller bra, er godt organiserte og vet hva de gjør, sier han om John McMahons mannskap.

- Det betyr at vi kan hente inn spillere til førstelagstroppen, og se hvordan de greier seg. Spillere som Eccleston, Darby, Ayala og Pacheco er alle typer vi vet vi kan benytte, og de vil vite hvordan de skal håndtere oppgaven.

Mens reservelaget har imponert stort og leder sin serie med tre poeng på Manchester United, så har resultatene til U18-laget vært mer skuffende. Benitez insisterer imidlertid på at utviklingen av enkeltspillere er viktigere enn resultatene på dette nivået.

- Det viktigste på dette nivået er å produsere spillere. Når du forandrer på ting, kan du ikke vente at resultatene kommer umiddelbart. Vi ser i det minste at spillerne har en plan nå, noe som gjelder for alle i klubben.

- Kommunikasjonen mellom akademiet og Melwood er bra, og spillerne på akademiet vet at de gjør de samme tingene som seniorspillerne.

Spanjolene Rodolfo Borrell og Pepe Segura er to av den nye fjesene ved akademiet, og manageren føler at duoen har bidratt med svært mye i forblåste Kirkby.

- De gjør det bra, men det var ikke bare disse to nye trenerne vi hentet inn. Vi fikk inn en rekke nye folk, og forandret mye på staben. Så det er feil å trekke frem bare disse to. Men jeg er fornøyd med dem, fordi de gjør en meget god jobb.

- Når jeg snakker med agenter eller andre mennesker som er involvert i treningene eller som overværer treningene ved akademiet, så forteller de meg at mye har blitt forandret. Det er jeg fornøyd med. Dette er det første året hvor jeg har ansvaret for akademiet, og da er det hyggelig at folk ser endringene.

- Klubben kan gjøre det bedre ved at førstelaget vinner flere kamper. Da blir alt mye enklere og mer positivt. Men klubben går i riktig retning. Både Rodolfo, Pepe og resten av staben gjør en veldig god jobb, avslutter Benitez.