- Unggutta må være på tå hev

John McMahon mener at Nathan Ecclestons plutselige inntreden på førstelaget beviser at de unge spillerne på reservelaget må være på tå hev, og gripe sjansen når den byr seg.

Eccleston ble den andre tenåringen som fikk sin førstelagsdebut for Liverpool denne sesongen, da han kom inn fra benken i ligacupkampen mot Arsenal. Han fikk også sin ligadebut mot Fulham. Fra før har Daniel Ayala debutert på førstelaget denne sesongen.

Liverpools lange skadeliste kan kanskje medføre at enda flere reservelagsspillere får sjansen på førstelaget i ukene som kommer.

- De unge spillerne kan se at de har en sjanse til å utvikle seg i denne klubben, sier McMahon til klubbens offisielle nettsted.

- Våre unge spillere klarer seg bra, og kan vise til fin fremgang. De får sjansen på grunn av skader, og da er det opp til dem å ta vare på sjansen de får. Det er hva dette handler om, legger reservlagsmanageren til.

- Noen ganger griper en spiller sjansen når han får den. Andre ganger får en spiller fem-seks sjanser uten å gripe dem. Det er opp til dem å ta vare på mulighetene de får.

Mens Ayala har reist til Frankrike med førstelaget, forbereder Eccleston og de andre reservelagsspillerne seg til miniderby mot Everton i Widnes i kveld. McMahon ser frem til lokaloppgjøret.

- Ettersom det er Everton mot Liverpool vil det krydre kampen litt ekstra. Men vi forbereder oss på samme måte som om det skulle være en helt vanlig kamp. Vi ønsker å være solide bakover, spille god fotball og ta de riktige valgene.

- Innsatsen bør være tilstede i alle kamper, ikke bare mot Everton. Vi må være raskt opp i dem for ikke å gi dem rom. Vi må snakke sammen, takle og jobbe hardt. Vi ønsker alt dette fra våre gutter.

McMahon må klare seg med en noe redusert tropp til kveldens kamp. Gerardo Bruna er langtidsskadet, mens Daniel Pacheco og Christopher Buchtmann er opptatt med U-landslagsfotball. I tillegg er Ayala, Darby, Plessis og Spearing med førstelagstroppen til Lyon.

- Vi er ikke i stand til å stille med så sterkt lag som vi har gjort de siste kampene, så nå får noen av de yngre spillerne sjansen. Dette er spillere som ikke har fått så mye spilletid, og som nå må ta vare på sjansen de får, avslutter McMahon.