- Vi blir bedre med Glen Johnson

Rafael Benitez forklarer hvorfor Liverpool kjøpte en ny høyreback for £17M, og kommenterer hvordan man arbeider i sommerens transfervindu.

I et intervju med liverpoolfc.tv sier Rafa at Glen Johnson er en spiller som vil styrke Liverpool, det er positivt at han er engelsk, og man måtte handle fort og dyrt under konkurranse fra Chelsea og Manchester City. Manageren er forsiktig med å si for mye om hva som går ut og hva som kommer inn på Anfield av spillere de neste ukene.

- Først og fremst tenker vi på å hente inn spillere av kvalitet. Glen Johnson er engelsk og det er viktig for spillertroppen til Champions League. Vi tenker på å gjøre laget bedre og Johnson er en meget god spiller som vil gjøre det.

- Han var viktig for Chelsea og i det siste året hos Portsmouth har han forbedret seg og blitt mye bedre. Noe av det vesentligste er at hans innstilling er virkelig god. Han er en vinner. Jeg ble imponert under de samtalene jeg hadde med ham. Han ønsker å bli en bedre spiller.

- Vi visste at transfermarkedet ville bli vanskelig denne sommeren og noe av det har vært galskap. Manchester City og Chelsea var med og kom med bud. Vi måtte være raske og klubben agerte fort. Det var opp til spilleren om han ville velge City, Chelsea eller oss, og det var veldig klart at han ønsket å spille for Liverpool.

- Alvaro Arbeloa var en god spiller for oss forrige sesong, svarer manageren på spørsmålet om hvilken betydning dette vil få for høyrebacken i 2008/09. - Saken er, at han er et år igjen av sin kontrakt. Vi har tilbudt ham en forlengelse og vi er i samtaler. Han er vår spiller, mens hvis et godt tilbud kommer må vi vurdere det. Vi har to eller tre klubber som spør om ham. Han ønsker å bli men vet at konkurransen vil bli hard.

- Vi prøver å bringe inn nye spillere men er samtidig fornøyd med troppen slik den er nå. Vi tenker på å bli bedre og med Johnson har vi blitt det. Som jeg har sagt tidligere, vi kan kjøpe en spiller til uten å selge noen. Vi må vente og se.