- Vi er bedre enn Man Utd nå

Rafael Benitez mener at Liverpool for øyeblikket fremstår som et bedre lag enn Man Utd. Manageren fastholder også at han ikke fører noen ordkrig med Alex Ferguson, men kun forsvarer sitt lag.

I et intervju med den spanske dagsavisen ABC hevder Rafael Benitez ifølge Daily Mail at Liverpool nå fremstår som et bedre fotballag enn Manchester United. Dette fremkommer når den spanske avisen konfronterer Liverpool-manageren med ordkrigen han har hatt gående med United-manager Alex Ferguson.

- Jeg har ingen ordkrig med Alex Ferguson, men jeg tror han nå ser at vi for øyeblikket har det beste laget, og at vi er svært nær å ta dem igjen, svarer Benitez.

- Ferguson har vært vant til å bedrive såkalte mind games i årevis. Ingen har noen gang sagt ham imot, eller turt å utfordre ham, ettersom han har et veldig godt lag som kan vinne trofeer. Det virker som han har enerett til å drive med slikt. Men jeg ønsker ikke å si så mye mer om dette. Det eneste jeg gjør når jeg snakker, er å forsvare laget mitt, legger han til.

- Jeg har aldri sagt at Ferguson virker redd. Men jeg har sagt at han virker nervøs, fordi han kan se at vi ligger like i hælene på hans lag.

Den spanske avisen ville også vite hvilke planer Benitez har når det gjelder spillerkjøp til sommeren, og om det er aktuelt å kjøpe flere spanske spillere. Samtidig ønsket avisen svar på hvorfor det tok så lang tid før Liverpool-managerens nye kontrakt kom på plass.

- Jeg sa hele tiden at jeg ønsket å fortsette i Liverpool. Jeg måtte bare diskutere et par ting relatert til det å være manager i England, inkludert myndighet til å være med på overgangsforhandlinger og ta avgjørelser. Jeg hadde ikke denne myndigheten, men nå er saken løst. Jeg mener at dersom en klubb ønsker å overbevise en spiller om å komme til dem, så er manageren for den klubben mannen som må ha oppgaven med dette.

- Jeg jobber hver dag sammen med speideravdelingen og våre trenere for å vurdere fremtiden til våre egne spillere, samt mulighetene til å hente inn nye spillere. Om jeg kikker på spillere i Spania? Jeg har alltid sagt at spanske spillere har bevist sine kvaliteter, og at de kan spille på det aller høyeste nivå.

Den spanske avisen ønsket også å få vite hvordan Benitez nå vurderer ligainnspurten, etter å ha tapt terreng til Man Utd denne uken.

- Det er viktig for oss å fortsette og legge press på United. Vi må ikke slappe av. Holder vi koken, vil de føle presset. De er i føringen, og dersom de ikke avgir poeng er det ikke noe vi kan gjøre. Vi må holde oss så nær dem som mulig, i tilfelle de begynner å avgi poeng. Vi kommer uansett til å gå for tittelen så lenge det er matematisk mulig for oss.