- Vi er blant de beste lagene i Europa

Benítez mener at det ikke lett å gjøre det bedre i i ligaen enn i år. Viktig å beholde stabiliteten. Nøkkelen til fremgangen har vært bedre forståelse mellom spillerne. Hyypiä på benken fra start?

Rafael Benítez mener at Liverpool nå er etablert som en av de beste lagene i Europa. Manageren reflekterer over sesongen som ender uten trofeer, men laget har vist fremgang i og med at de har klart å kjempe om ligatittelen nærmest til siste slutt. Liverpool setter ny klubbrekord i antall Premier League-poeng, og Rafa håper at spillerne avslutter med stil mot Tottenham i morgen.
- Jeg synes vi er klart en av de beste lagene i Europa nå, sier Benítez til Liverpool Echo.

- Vi har vist det i Champions League de seneste årene. Nå har vi vist det i Premier League ved å ligge jevnt med Manchester United helt til slutt. Det betyr at vi har forbedret oss.

- Vi kommer ikke til å vinne trofeer, men det har likevel vært en veldig god sesong. Vi har fått vist fremgangen som laget har hatt.

- Når man snakker om å vinne trofeer i Premier League i England, må man alltid huske på at de andre lagene er så sterke. Toppklubbene er så gode at man kan bryte klubbrekorden i antall poeng og likevel er det ikke nok.

- Det er viktig å vise at vi er utfordrere. Vi har klart det, og det sender ut en veldig god beskjed for fremtiden.

- Vi vet at 83 poeng er en veldig god fangst, men 86 ville vært enda bedre. Det viktigste er å vinne denne kampen, så vel som å spille bra foran egne fans.

Benítez er fornøyd med måten Liverpool har avsluttet sesongen på. De røde har plukket 28 av 30 mulige poeng i de seneste 10 kampene. Han innrømmer at sesongen kunne ha vært enda bedre hadde det ikke vært for flere uavgjorte kamper på hjemmebane denne sesongen. Likevel er det optimisme å spore.
- Som manager vet man at man har begått feil fordi man kan ikke garantere at alt vil bli perfekt i hver enkelt kamp.

- Men det er også viktig å huske at når vi snakker om kamper vi har spilt uavgjort, så har vi også vunnet mange kamper på slutten som ellers ville ha endt uavgjort.

- Man vet aldri. Analyserer man statistikken på slutten av sesongen, og de viser at du har tatt 83 eller 86 poeng, vet man at det ikke er lett  å gjøre det særlig bedre.

Manageren mener at nøkkelen til fremgangen har vært bedre forståelse mellom spillerne.
- Forståelen mellom spillerne i løpet av andre halvdel av sesongen har vært virkelig god. I den første halvdelen var den god, men i andre halvdel har den vært enda bedre. Vi har sett spillere som Benayoun, Gerrard og Lucas som alle har spilt bedre i andre halvdel av sesongen, og det er viktig for meg.

- Hovedsaken nå er å holde på stabiliteten. Det er alltid det viktigste når man prater om Premier League.

Hyypiä på benken fra start?
Sami Hyypiäs Liverpool-karriere går mot slutten. Han siste mulighet til å spille i den røde trøyen er mot Tottenham i morgen. Tony Barrett i Liverpool Echo tror at 35-åringen starter kampen på benken.