- Vi jobber med å forsterke laget

Rafael Benitez lover alle supportere at det jobbes med å finne spillere som kan forsterke laget. Ryggraden er der, nå gjelder det å finne spillere som kan forsterke stallen.

- Ryggraden er der
Rafa Benitez sier han har bygd en ryggrad i klubben som er sterk nok til å vinne Premier League-tittelen.

- Nå gjelder det å finne spillere som kan gå inn og forsterke laget, sier Rafa som gjør det klart at han bak scenen leter høyt og lavt etter transfermål.

Spanjolen har prioritert å gjøre avtaler med flere av dagens spillere, som Daniel Agger, Fernando Torres, Steven Gerrard og Dirk Kuyt. Nå gjelder det å supplere troppen med talenter.

- Vi har Pepe Reina som keeper, og Diego Cavaliere som reservekeeper, enda en god keeper. Så har vi Daniel Agger, Martin Skrtel og Jamie Carragher, tre gode sentrale forsvarsspillere. På midtbanen har vi Xabi Alonso, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier Mascherano og Lucas Leiva på midten, og framme Fernando Torres og talentet David N´Gog. Vi har en sterk tropp med mange talenter, så får vi se om vi klarer å forsterke stallen ytterligere, sier Benitez.

- Vi vet at vi trenger å styrke stallen på visse områder. Vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre dette i løpet av sommeren.

I juni er det fem år siden Rafael Benitez kom til England. Han har vært vant til å jobbe mot store og mektige klubber. Med Valencia gjorde han alt for å sprenge Barcelona og Real Madrids sterke posisjon i spansk fotball. I den situasjonen hvor han var sjef for en klubb som ikke hadde råd til å være med på kjøpefesten til de to dominerende klubber, måtte han satse på å få fram talentene selv.

- Selv om vi ikke er nærmere en ligatittel enn vi har vært på 19 år i år, men jeg innrømmer at det å få denne klubben fra en topp fire-posisjon til en reell tittelutfordrer, har vært en enorm oppgave. Vi visste ikke alt da vi ankom Liverpool. Nå ser vi at de små ting kan gjøre store forskjeller. Det vi nå vet kan vi bruke på en bedre måte til å skaffe oss de spillerne vi ønsker. Vi kjenner lovene og reglene i spillet i England på en bedre måte enn vi gjorde tidligere. Noen ganger tar det ikke like lang tid å komme i den posisjonen som vi har. Du kan forsøke å gå raskt, men når våre konkurrenter går like raskt, så må du få opp farten. Det vi må forsøke å gjøre er å få de riktige spillerne til klubben.

Nå når Sami Hyypiä forlater Liverpool er det bare to spillere igjen fra da Rafael Benitez kom til klubben.

- Å komme til en klubb der ting trengtes å gjøres som Liverpool er noe annerledes enn å komme til en klubb der det ikke trengs. Våre konkurrenter, Chelsea og Manchester United, hadde allerede da mange verdensklassespillere. De har begge brukt mye penger og forsterket sine spillerstaller. Vi kunne ikke bruke så store penger som de har gjort, men i stedet jobbe hardt for å bygge om hele stallen. Det har tatt tid, sier Benitez.

- Mange sier at Liverpool burde vinne noe etter å ha brukt så mye penger på nye spillere. Sannheten er at vi har måttet bruke mye penger for å utlikne forspranget våre konkurrenter hadde. Samtidig har de også brukt store penger, noe som har ført til at vi har måttet gjøre ting perfekt for å gjøre gapet mellom klubbene mindre. Jeg er sikker på at den erfaringen vi har gjort med å ligge i teten på tabellen og kommet nærmere og nærmere har gjort oss godt og er noe å bygge videre på.

Ute etter Mattock
Sunday Mirror skriver at Liverpool er en av flere klubber som er ute etter den engelske U21-forsvareren Joe Mattock. Leicester City vil høre på tilbud til spilleren som var en av nøkkelspillerne da Leicester rykket opp i fjor. Mattock vil koste rundt 1,5 millioner pund. Ipswich, Everton og West Ham er andre spillere som har kontaktet Leicester-manager Nigel Pearson om tilgjengeligheten til forsvarstalentet.