- Vi kan innhente United

Pellegrino tror Liverpool kan ta igjen Manch Utd på tabellen, selv om avstanden mellom lagene skulle bli på åtte poeng. Han viser til et eksempel fra Valencia. Han roser lagets viljestyrke.

Forspranget til Manchester United er på fem poeng. På lørdag kveld kan avstanden ha økt til åtte poeng. Mauricio Pellegrino har opplevd lignende situasjon tidligere da han spilte under Rafael Benítez. Valencia lå et stykke bak Real Madrid, men en seiersrekke på slutten gjorde at Valencia ble ligamestere. Pellegrino tror at Liverpool er kapable til å klare det samme.
- I fotball og idrett generelt er alt mulig, uttaler Pellegrino til Liverpool Echo.

- Så lenge dine konkurrenter ikke har for mange poeng med for få kamper igjen spille, da kan de selvfølgelig fremdeles innhentes. Det er så mange eksempler på at dette skjer.

- Da jeg var i Valencia som spiller, var det et tidspunkt da vi var åtte poeng bak Real. Dette var i 2003/04-sesongen. Vi hadde vunnet La Liga i 2001/02. Denne gang lå vi bak, og mange mennesker trodde ikke at vi kunne ta dem igjen.

- Men vi vant syv kamper på rad, og Real Madrid tapte to eller tre kamper. Vi endte opp som mestere.

- Vi ga aldri opp, og vi beholdt troen på oss selv. På grunn av det kunne vi ta fordel av da lederlaget ikke vant så mange kamper som de hadde forventet.

- Vi hadde et meget sterkt lag, og vi hadde selvtillit til å fortsette helt til slutt. Det betalte seg.

- I fotball vet du aldri, og ting kan endre seg fra uke til uke. Med tre poeng for seier kan luken tettes raskt.

- Hvis du ser på Premier League-tabellen, er avstanden mellom Manchester United på toppen og Aston Villa på 3.plass ikke så stor.

- Vi har fortsatt sjansen, Villa har fortsatt muligheten og Chelsea på fjerde har fortsatt sjansen.

- Vårt mål er å forsikre oss om vi fortsatt har sjansen inntakt mot slutten av sesongen.

- Man United vil være favoritter, fordi de er mestere og på toppen av tabellen, men laget vårt har en god sesong, og vi vil prøve å fortsette på denne måten.

- Laget har selvtillit, spillerne har energi og de vil kjempe til det siste.

- Vi har forsøkt helt fra starten å konkurrere i toppen av tabellen, og vi gjør det. Vi vet at vi fortsatt kan forbedre enkelte detaljer.

- Noen av spillerne hever nivået sitt og noen av dem kommer tilbake fra skader. Så fremtiden kan bli bra.

Manchester City venter for Liverpool på søndag. Da lagene møtte hverandre i høst, snudde Liverpool 0-2 til 3-2-seier. Pellegrino mener at den kampen viste hva som bor i dagens Liverpool mannskap.
- Vår spillerstall har vist stor viljestyrke ved mange anledninger denne sesongen, sier 37-åringen.

- Hvis du går tilbake til den første hjemmekampen, så lå vi under mot Middlesbrough da kun et par minutter gjensto. Vi kom tilbake og vant.

- Det var tilsvarende i vår forrige kamp, mot Portsmouth, som vi vant 3-2 etter å ha ligget under to ganger.

- Det beste eksemplet er trolig seieren mot Man City, da vi kom tilbake fra å ha ligget under med to mål. Det viser karakter. Det betyr at vi ikke trenger å bekymre oss om presset fordi spillerne har allerede vist at de kan takle det.

Hvis Liverpool skal hente inn Manchester United, er det svært viktig med seier mot City.
- Vi har vunnet våre to seneste kamper. Nå ønsker vi å vinne den tredje, sier han.

- Man City blir en tøff motstander, men vi er sikre på at vi kan få det resultatet vi er ute etter.  Hvis vi vinner, så vi kan se frem til Champions League-kampen mot Real Madrid med enda mer selvtillit og tro.

Pellegrino har overvunnet Real Madrid tidligere. Nå ønsker han at Liverpool skal gjenta det Valencia klarte for fem år siden.
- Du kan finne sammenligninger fordi hvert land har sterke lag som pressen alltid er ute etter fordi de forventer at de skal vinne tittelen, sier han.

- Vi vet at dette er business, men til slutt er det elleve mot elleve på banen. Hvis du gjør jobben din godt, med selvtillit og du spiller som en enhet, kan dette bli kraftfullere enn andre ting - media, penger eller makt.

- Jeg har tillit til våre spillere. Det er en fantastisk gruppe å arbeide med, og de fortjener å ha en sjanse helt til slutt. De har jobbet hardt helt fra første dag.

- Vi er i en avgjørende fase av sesongen, og neste måned vil avgjøre om våre muligheter vil øke eller minske, men som jeg sa, jeg har tro på Liverpool-spillerne.