- Vi kan vinne en lagseier

Fernando Torres ville gjerne at LFC skulle hatt noe mer penger, men beundrer samtidig klubbens mentalitet og vilje til å arbeide sammen som et lag. Nå drømmer han om et trofé.

Mange øyne vil være rettet mot Fernando Torres søndag kl 17.00. Spanjolen er toppscorer i Premier League med åtte mål på sju kamper før møtet med Chelsea. Han er glad for å være i Liverpool, og han er glad for å være i klubben som spiller på Anfield. Nå håper han at kan hjelpe de røde til den første pokalen siden 2006, og også et ligamesterskap til tross for hard konkurranse mot rikere klubber. En seier på Stamford Bridge vil hjelpe i så måte.

- Jeg føler meg som en av de lokale her, sier Fernando til engelsk presse før rundens storkamp i Premier League.

- Jeg kunne knapt gjøre noe i Madrid. Jeg spilte ikke på det sterkeste laget og 80 prosent støttet Real. Det var vanskelig bare å ta seg en spasertur, gå ut å spille eller se en film da folk ikke hadde den samme respekten for spillere som de har her.

- Her kan jeg gjøre nesten alt jeg vil. Jeg kan gå i parken eller ved Albert Dock. Folk gjenkjenner deg, og de ønsker meg lykke til, men de har respekt for deg. Jeg tror de er fornøyd med meg og jeg håper å vinne trofeer og gi alt jeg kan tilbake.

- Jeg er desperat etter å vinne et trofé for fansen. Jeg vet hvor viktig det er for meg og for dem. Å måtte gå fire år uten en pokal vil være et stort slag for klubben.

- Nå vet jeg hvordan det er å vinne noe stort, takket være EM med Spania, og det vil være det samme om ikke bedre å vinne noe med Liverpool. Det vil være første gang på klubbnivå. Jeg er imidlertid fortsatt ung, bare 25.

- Jeg snakket med Carles Puyol om det og han sa at han var 24 i Barcelona og ikke hadde vunnet noe. Nå har han vunnet alt. Han sa at jeg måtte være tålmodig. Vi vet at det vil komme og når det skjer, da vil den neste følge raskt etter.

- Det vil imidlertid bli vanskelig, fordi Chelsea, Manchester United, Arsenal og Manchester City alle har veldig gode spillere. Vi er ikke den rikeste klubben i verden og i fotball, dessverre, må du ha penger for å være sterk. Det er lett når du har penger å bruke på toppspillere. Vi har imidlertid andre ting, andre sterke sider. Vi må gjøre det på en annen måte.

- Et av tingene som gjorde at jeg kom hit var mentaliteten til klubben. Det er en arbeidsklubb - slik som på Stamford Bridge siste sesong, hvor vi trodde på oss selv, spilte som et lag og vant. Hvis vi tror vi kan vinne på hver eneste stadion, da kan vi greie det.