- Vi kan vinne neste sesong

Steven Gerrard tror erfaring fra denne sesongen vil gi et ekstra løft i tittelkampen neste sesong, og håper å ta et steg opp på tabellen om et år. Han er svært stolt av hva laget har prestert i ligaen.

Liverpool har gjennomført sin beste sesong i Premier League. Manchester United sikret ligagullet etter 0-0 mot Arsenal på lørdag, men Liverpool har vunnet både hjemme og borte mot ligamesterne denne sesongen. Rafael Benítez' mannskap har også færre tap og flere scorede mål enn Old Trafford-klubben. Steven Gerrard er overbevist om at denne sesongen vil gjøre spillerne sterke i troen på at Liverpool kan ta steget opp og vinne ligaen neste sesong.
- Jeg er svært stolt. Denne sesongen er første gang jeg har vært involvert i tittelkampen. Fra et personlig ståsted har jeg selvsagt nytt det. Jeg har snakket med de andre spillerne, og de har også gledet seg over det, sier Gerrard til liverpoolfc.tv.

- Selvsagt var vi uheldige som ikke vant ligaen, men vi kan ta med oss mye positivt fra denne sesongen fremover.

- Vi har spilt noen gode kamper i år og prestert bra som et lag. Jeg tror vi kan bruke denne erfaringen og ta med mye selvtillit inn i neste sesong.

- Når det gjelder trofeer, ender vi opp tomhendte, men jeg tror vi kan være stolte av hva vi har prestert. Fra midten av desember har vi vist mesterskapstakter.

- For å vinne Premier League må du ha erfaring med å være involvert i tittelkampen. La oss håpe at den erfaringen vi har fått denne sesongen vil hjelpe oss å ta et steg opp neste sesong.

Søndagens seier mot West Bromwich gir Liverpool 83 poeng, noe som er klubbrekord i Premier League. De røde vil ende opp med 86 poeng med seier mot Tottenham på Anfield søndag.
- Ser man tilbake på de tre uavgjorte på rad hjemme i desember, så er de nøkkelen. Hadde vi fått seirer i stedet for, ville vi trolig vært mestere eller i det minste vært i tittelkampen med en kamp igjen.

- Men det viser hvor vanskelig denne ligaen er å vinne. Vi må prestere prikkfritt hjemme og vinne alle kampene våre.

- Det vil fortsatt være en fantastisk prestasjon å havne på 86 poeng.

Liverpool er ubeseiret mot de andre fire store klubbene denne ligasesongen, og Gerrard håper at laget kan klare tilsvarende i jakten på ligatittel nummer 19 neste sesong.
- Jeg tror vi kan ta med oss selvtillit fra å reise til Old Trafford, Stamford Bridge og Emirates og stå igjen ubeseiret.

- Hvis vi kan ta med den selvtilliten og troen inn i disse kampene neste sesong og prestere på samme måte, i tillegg til å gjøre om uavgjorte til seirer, tror jeg vi kan bli mestere.

Også 2.plassen er nærmest sikret i Premier League. Så Liverpool har lite å spille for mot Tottenham på søndag. Steven Gerrard vil likevel avslutte med stil foran egen supportere.
- Jeg synes supporterne fortjener det. De har igjen gitt oss fantastisk støtte gjennom sesongen.

- Vi har egentlig ikke mye å spille for. Jeg synes at de i det minste fjortener innsats hver gang vi tar på oss Liverpool-drakten foran egne supportere. Hvis vi tar fatt på kampen med den holdningen, kan vi avslutte høyt oppe med tre poeng.