- Vi må arbeide sammen

Rafael Benitez om hvorfor han skrev under en ny kontrakt, at Daniel Agger og Dirk Kuyt ønsker å bli i klubben og at Liverpool har kommet i den hardeste halvdelen i CL-trekning.

Rafael Benitez smilte sitt mest avvæpnede smil da han på dagens pressekonferanse ble konfrontert med rykter om spillerkjøp, hvorfor han signerte en ny avtale fram til 2014 og om nye spillerkontrakter. Manageren sendte nok likevel et aldri så lite nytt stikk til Rick Parry, om at han var nødt til å få ting klargjort i forhold til en ny kontrakt og at det i fremtiden var viktig at man arbeidet sammen og at ting ble gjort hurtig. Rafa har tidligere ikke lagt skjul på at nåværende daglige leder ikke har vært den mest dynamiske på det området. Benitez mente også at Manchester United hadde fått en lettere trekning i Champions League enn Liverpool.

- Jeg tror vi har fått den vanskeligste veien, sa Rafa etter at Liverpool møter Chelsea i semifinalen av CL og hvor vinneren av den kampen så får enten Barcelona eller Bayern München i semifinalen.

- Chelsea er et veldig godt lag og vi kjenner hverandre veldig godt, noe som kanskje gjør det vanskeligere. Majoriteten av spillerne er de samme. Manageren er ny, men det er den samme venstrevingen mot den samme høyrebacken.

- Jeg ble overrasket - journalistene er veldig gode siden de vet beløpene og det vet ikke vi, sa en smilende Benitez da han ble spurt om rykter i dagens aviser om at han får £30M å bruke på spillerkjøp i sommer. - Vi har ikke snakket om tall, bare hvordan vi skal komme videre og få fornyet kontrakter, slike ting.

- Jeg kan garantere at vi for øyeblikket ikke diskuterer noen nye spillere. Vi tenker bare på Aston Villa og etter det Champions League.

- Jeg har snakket med agentene, forteller manageren på spørsmål om Daniel Agger og Dirk Kuyt var blant de spillerne man ville ha nye kontrakter med. - Jeg vet ikke hvor lang tid dette vil ta men de ønsker å bli, og det er det viktigste.

- Jeg ønsket hele tiden å signere en ny kontrakt selv. Det som var viktig var å få en del ting klargjort, og når det var i orden var det en lett avgjørelse. Jeg er virkelig fornøyd med resultatet.

- Jeg har den samme kontrollen når det gjelder transfers som tidligere. Jeg vil kunne snakke med speidere eller spillere, og siden vil daglig leder jobbe sammen med meg. Det var alt jeg ba om. Det er slik alle managere i England har det.

- Det viktige er at vi arbeider hurtig og at vi i fremtiden arbeider sammen for å få ting gjort.