- Vi må gi Alberto tid

Rafael Benitez maner til tålmodighet nå som Aquilani endelig er på banen, og manageren ønsker ikke å spekulere i debut på førstelaget annet enn at det må være til rett tidspunkt.

Rafa prøver åpenbart å dysse ned forventningene etter at Alberto Aquilani fikk sitt første kvarter for reservelaget i går kveld, og Liverpools supportere vil nå ønske å se mer av den slepne italieneren. Da snakker vi om forventningene til tidspunkt for debut og spill med førstelaget, da Benitez vet at det er vanskelig å tilpasse seg Premier League hurtig.

Det vil være en stor overraskelse om midtbanespilleren blir med i troppen mot Manchester United på lørdag, men neste uke spiller Liverpool på onsdagen mot et forventet ungt Arsenal i Carling Cup og har også en reservelagskamp mot United dagen etter. En må forvente at Aquilani vil få spilletid i en av de kampene. Liverpool har også reservelagskamper mot Everton og Hull henholdsvis 3. og 10. november, mens det for førstelaget er kamper mot Fulham, Lyon og Birmingham før neste landslagsopphold. Ligakampene starter så opp igjen med hjemmekamp mot Manchester City 21.november, og kanskje det blir den første kampen til Alberto fra start?

- Det er alltid slik med en ny spiller at vi snakker om problemene med å tilpasse seg siden Premier League er veldig hurtig og mer fysisk, sier Rafa Benitez til Liverpool Echo.

- For en ny spiller som har vært skadet, slik som Alberto, vil det da være enda mer vanskelig. Det er et spørsmål om å holde ham i gang med trening og når han er klar, da vil vi støtte ham.

- Vi må velge de rette øyeblikkene til å la ham komme på banen. Han lærer imidlertid hele tiden og vi ser fram til å la ham få spille.

- Våre fans er likevel meget smarte og de vil vite at en kvalitetsspiller noen ganger behøver tid til å finne seg til rette. Han vil også behøve tid til å venne seg til oss.

- Alberto er intelligent, han liker fotball og han har sett våre kamper, forsetter Liverpools manager. - Han kan se at tempoet er forskjellig her og hvordan innstillingen er til spillet.

- Det er likevel en forskjell på hva du ser og hvordan du spiller, men når han kommer ut og får føle atmosfæren vil det være noe spesielt for ham.

- Når vil han spille? Det avhenger av hvordan han er fysisk.

- Han har veldig god kondisjon, men nå dreier det seg om å bli skarpere. For å komme i kampform behøver han å spille og vi må analysere nøye hvilke kamper som passer best for ham og hvor lenge han skal spille.