- Vi må jobbe hardere

Rafael Benitez mente at hans mannskap ble utkjempet av et tent Espanyol, og at laget som helhet ganske enkelt ikke arbeidet hardt nok. Vil beholde Alonso og Mascherano går ikke.

Et skuffende 3-0 tap mot Espanyol, hvor hjemmelaget kunne feire åpning av ny stadion og Liverpool, var ingen god opplevelse for et helrødt lag to uker før ligastart. Rafael Benitez mente årsaken var en kollektiv arbeidsinnsats som var under pari.

- Kampen var viktig for dem. For oss var det en vennskapskamp, men du er nødt til å spille med intensitet i hver kamp og du må arbeide hardere enn vi gjorde i dag, sa Rafa etter kampen til Liverpools hjemmeside.

- I 25 minutter i første omgang var vi ganske ok, men under resten av kampen var de over oss, vant hver andreball og hver duell. Du kan ikke vinne slike kamper hvis du ikke arbeider hardere enn vi gjorde.

- Vi hadde sjanser og traff tverrligger og stolpe, men det er klart at vi ikke fortjente å vinne.

- Jeg tror ikke problemet var en eller to spillere, jeg tror laget som helhet ikke sto på nok, sa Rafa etter at unge Mikel San Jose var involvert i et par av baklengsmålene og Philipp Degen i et annet.

- Espanyol var gode til å løpe mellom lagdelene. Vi presset ikke og arbeidet ikke sammen, og det skapte store problemer for våre forsvarere.

- Dette er imidlertid noe som kan skje under pre-season. Vi har nå 15 dager til å rette på ting.

- Vi har hatt noen spillere som har kommet sent tilbake fra ferie og de behøver å spille og trene mer for å komme i form, så vi får se om det blir bedre til neste kamp.

På presskonferansen etter kampen var Benitez ordknapp på spørsmål om Xabi Alonso og Javier Mascherano.

- Han er vår spiller og vi ønsker at han blir, var svaret på Alonso.

- Nei, var beskjeden på om Mascherano blir solgt.