- Vi må se fremover

Rafael Benitez tror at Liverpool fortsatt kan plassere sølvtøy i skapet etter endt sesong, selv om det ikke blir Champions League-trofeet denne gangen. Klubbledelsen støtter manageren.

Dette er første gang i Rafael Benitez sin tid i Liverpool at laget ikke går videre fra gruppespillet i Champions League. Manageren innrømmer at han er skuffet på vegne av fansen, men oppfordrer alle til å tenke positivt og se frem til helgens viktige Merseyside-derby på Goodison Park. Everton er et av lagene Liverpool kan møte i Europaligaen etter nyttår.

- Man kan ikke annet enn å være skuffet. Vi gjorde jobben vår her i kveld, men vi kan ikke endre på ting. Dersom man analyserer kampene, så utgjorde de to sene målene til Lyon en enorm forskjell, uttaler han til Liverpoolfc.tv.

- Det var første omgang mot Fiorentina og de to sene scoringene mot Lyon som beseglet vår skjebne. Slik er fotballen av og til. Du klarer ikke å kontrollere alt. Vi hadde sjanser i alle kampene, og kunne ha vunnet samtlige.

- Vi har vært så gode de siste årene at folk har tatt det for gitt at vi skulle gå videre fra gruppen. Hvert år vi har kvalifisert oss, har det blitt forventet av oss at vi skulle nå finalen.

- Men supporterne skjønner at laget har jobbet hardt, og du kan ikke forvente mer enn det. Vi gjorde to sene tabber mot Lyon. Men fansen vet hva det innebærer å spille i Europa.

- Nå må vi prøve å være positive, for vi har en enormt viktig kamp på søndag som vi må sørge for at vi er klare til.

- Jeg ønsker å vinne alle kamper, og gjøre det så bra som mulig i alt vi deltar i. Men akkurat nå tenker jeg mest på spillerne, staben og fansen, og jeg er like skuffet som alle andre.

- Å vinne er alltid målet, men når du gjør ditt beste må du bare se frem mot neste mål. Vi kan ikke vinne Champions League denne sesongen. Det vet vi nå. Mange lag spiller ikke en gang i Champions League. Så nå må vi fokusere på Everton, og så Europaligaen når den starter opp igjen over nyttår.

- Spillerne vet at vi har hatt en dårlig periode, men vi vant i kveld etter å ha skapt mange sjanser, noe som er positivt.

Benitez avslører også at spillerne ikke fikk vite hvordan det lå an i Firenze underveis.

- Ved pause visste vi resultatet, og etter kampen ventet vi på siste nytt, men spillerne visste ingenting underveis.

- Vi måtte bare gjøre jobben vår i dag. Og vår jobb var å vinne, og det klarte vi. Men vi kunne ikke kontrollere det som skjedde i den andre kampen. Å ta tre poeng var det eneste vi kunne gjøre, og vi spilte bra og skapte 4-5 klare målsjanser.

- Jeg føler meg 100% trygg på at vi vil ende blant de fire beste i ligaen denne sesongen, og kvalifisere oss til neste års Champions League. Dette laget vil spille godt når alle spillerne er tilgjengelige, så jeg føler meg sikker på det.

Purslow med støtte til manageren
Liverpools administrerende direktør, Christian Purslow, uttalte til Mirror og Sky Sports etter kampen at Benitez har klubbledelsens fulle tillit.

- Dette vil ikke ha noe å si for Rafas fremtid i klubben. Han skrev under en ny femårskontrakt bare for noen måneder siden, og i de termer er han bare fire måneder inne i en fem år lang reise.

- Du avviker ikke fra dine langtidsplaner om å ta klubben opp et nivå, bare fordi folk utenfor klubben snur kappa etter vinden. Dette koker ned til de to sene scoringene til Lyon. Rafas posisjon i klubben er ikke på agendaen i det hele tatt.

Purslow fikk også spørsmål om hva Champions League-exiten vil få å si for klubbens finansielle situasjon.

- Får vi tre hjemmekamper i Europaligaen vil vi ha nådd de finansielle målene vi budsjetterte med i Champions League. Vi er veldig skuffet, men hadde vi gått videre i Champions League vet ingen om vi ville ha røket ut i neste runde og vært ute av turneringen uansett.

- Nå håper jeg vi kan ta med oss 40 000 - 50 000 fans til Hamburg i mai. Klarer vi å komme halvveis på den reisen vil vi tjene mer penger enn vi hadde gjort fra en runde til i Champions League.

- Dette er en mulighet som har gått fløyten fiansielt sett, men i forhold til budsjett vil det ikke ha noen effekt, og det er det viktigste. Budsjetterer du lavt vil du ikke få negative overraskelser om det ikke går veien sportslig.