- Viktig å ta vare på sjansene

Rafael Benitez understreker at det er viktig å jobbe sammen som lag i kveldens kvartfinale mot Chelsea. Og ikke minst blir det viktig å ta vare på sjansene man får på Stamford Bridge.

Det er snart et halvt år siden Liverpool ble det første bortelaget til å vinne ligakamp på Stamford Bridge på 87 kamper. Xabi Alonsos scoring satte en stopper for Chelseas kamprekke uten nederlag på hjemmebane. En kamprekke som strakk seg tilbake til februar 2004.

I kveld må de røde sette en ny rekord på Stamford Bridge. Intet bortelag har noen gang gjort tre mål mot Chelsea i europacupsammeheng. Rafael Benitez er sterk i troen på at det er mulig å ta igjen Chelseas forsprang, men vet at de røde må score minimum tre mål for å klare det.

- Jeg er sterk i troen. Jeg vet det blir veldig, veldig vanskelig, da Chelsea er et godt lag som har en ledelse å gå på fra første kamp. Men vi slo dem tidligere i sesongen, etter at de var ubeseiret på de 86 foregående ligakampene på Stamford Bridge, sier de rødes manager til Liverpool Echo.

- Før den kampen snakket alle om Chelseas fantastiske kamprekke, så det faktum at vi slo dem på Stamford Bridge hadde enorm betydning for selvtilliten til våre spillere. Vi tror vi kan greie dette også. Oppskriften er å jobbe sammen som et lag, og ta vare på sjansene som byr seg. Vi er Liverpool, så vi gir oss ikke uten sverdslag.

- Folk vet at vi aldri gir opp. Vi er et lag som kjemper til siste slutt, og det er årsaken til at vi har kommet tilbake i så mange kamper denne sesongen. Istanbul er den beste opplevelsen vi har hatt, og jeg tror Istanbul er grunnen til at så mange fortsatt venter at vi skal klare å snu dette, selv etter det som skjedde i den første kampen, avslutter Benitez.