- Viktig med godt utgangspunkt før returen

Hugh McAuley ser frem til første finalekamp i FA Youth Cup mot Arsenal. Håper å få med et brukbart utgangspunkt til returkampen på Anfield. De røde har vist fin utvikling i turneringen.

Første finalekamp i FA Youth Cup går av stabelen i kveld når Liverpool møter Arsenal på Emirates Stadium. Hugh McAuleys lag har slått ut Leeds, Bristol Rovers, Chelsea, Bolton og Birmingham på veien. Arsenal ble nylig nasjonale mestere i Premier Academy League, og vil stå for den største utfordringen for de røde så langt i turneringen.
- Vi ser virkelig frem til det, spesielt fordi det er mot Arsenal. Det vil være fint å dra til Emirates. Jeg tror ingen av oss har vært på det nye stadionet tidligere, sier Hugh McAuley til Liverpool Daily Post.

- De har et godt lag med noen fremragende spillere. Noen av dem har spilt på førstelaget. Vi har to kamper å måle krefter med dem. Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra. Det faktum at vi beseiret dem i juniorcupen forrige sesong kan kanskje hjelpe oss.

- Det ultimate målet er selvsagt å vinne. Det er stort å nå finalen, men vi har vunnet to ganger de siste årene og vi vant i 1996. Dette gir også en ny mulighet til å gjøre det bra i turneringen.

- Vi må spille vårt normale spill, gjøre det vi er bra på og også forsøke å  stoppe Arsenal så godt vi kan. Hvis man er for negative (i første kamp), kan det slå tilbake på oss.

- Vi skal møte dem to ganger. Selvsagt tenker vi på at det er et oppgjør over to kamper og at det er enda en kamp på Anfield. Men vi må ha fokus på den første kampen, spille vår fotball og gjøre det som har fått oss så langt i turneringen.

- Vi ønsker å få et brukbart resultat med tilbake til Anfield. Resultatet vil påvirke hvor mange mennesker som kommer på returoppgjøret. Vi må ha tro på at vi kan reise dit og få et brukbart resultat.

Lauri Dalla Valle er tilbake etter å ha spilt kvalifisering til U19-EM for Finland. 17-åringen har vært en stor bidragsyter til at Liverpool har nådd finalen i år. Han har scoret syv ganger i FA Youth Cup denne sesongen og står totalt bokført med 19 nettkjenninger for juniorlaget i 2008/09. Men finnen har fått god hjelp av spissmakker Nathan Eccleston, høyreving David Amoo, angriper Thomas Ince, samt Alexander Kacaniklic og Adam Pepper.  Sistnevnte mister finalene grunnet en skade fra siste semifinalekamp mot Birmingham. Dean Bouzanis har vært tryggheten selv mellom stengene. Midtstopperne Daniel Ayala og Joe Kennedy, anvendelige Steve Irwin og Andre Wisdom og Christopher Buchtmann har også spilt regelmessig i juniorcupen. Buchtmann har nylig returnert etter å ha vunnet U17-EM med Tyskland.

McAuley er fornøyd med lagets utvikling i FA Youth Cup.
- Guttene har vokst med turneringen, De har blitt bedre etter som turneringen har skredet frem, som de fleste lag blir. Vi har hatt noen vanskelig kamper, noen gode kamper og fortjener å være i finalen etter hvordan vi har spilt.

Juniortreneren mener at spillerne får verdifull erfaring i den nasjonale juniocupen.
- Denne turneringen er flott for guttenes utvikling. Det gir dem mye erfaring. De har fått erfaring fra kampene. Nå er de klare til å møte Arsenal. De beste spillerne, de du håper vil ta steget og gjøre det meget bra. Dette er en sjanse for dem å spille sin fotball, vise hva de kan og hva de er laget av.

Arsenal mønstrer et sterkt mannskap med blant annet Jack Wilshere som har fått flere sjanser på førstelaget denne sesongen, og han har signert en profesjonell langtidskontrakt med "The Gunners". De har også Emmanuel Frimpong, Jay Emmanuel-Thomas og Francis Coquelin som alle satt på benken da Arsene Wenger & Co. møtte Portsmouth nylig.

Kampen sendes direkte på Setanta Sports 1 klokken 21.00 og i opptak på LFC TV klokken 23.00.

Lagens vei til finalen

Arsenal
3.runde: Aston Villa (B) 3-2
4.runde: Wolverhampton (i Barnet) 3-1
5.runde: Sunderland (B) 4-0
6.runde: Tottenham (B) 3-1
Semifinale - 1.kamp: Manchester City (B) 2-1
Semifinale - 2.kamp: Manchester City (H) 4-1

Liverpool
3.runde: Leeds (B) 2-1
4.runde: Bristol Rovers (B) 2-2, 4-2 på straffer
5.runde: Chelsea (H) 1-0
6.runde: Bolton (H) 4-2
Semifinale - 1.kamp: Birmingham (B) 3-0
Semifinale - 2.kamp: Birmingham (H) 3-1