12 mann på skadelista

Skadesituasjonen er prekær foran Liverpools meget viktige Champions League-kamp borte mot Lyon. I verste fall må Rafael Benitez klare seg uten 12 førstelagsspillere i Frankrike.

Steven Gerrard sliter fortsatt med lyskeskaden som har voldt ham problemer helt siden Englands VM-kvalifiseringskamp mot Ukraina. Fernando Torres ble byttet ut en halvtime før slutt mot Fulham, fordi han ikke er 100% frisk etter en lignende skade. Tony Barrett i The Times tror ikke stjernespissen vil kunne spille hele kampen i Frankrike heller.

Albert Riera har vært ute i to uker med en strekk i baksiden av låret, mens Martin Kelly sliter med ankelskaden han pådro seg i den første kampen mot Lyon. Duoen blir sannsynligvis ikke spilleklare til onsdag. I tillegg er Nabil El Zhar fortsatt uaktuell.

Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Fabio Aurelio og David N'Gog var ikke involvert mot Fulham grunnet skader. The Times hevder at alle fem er tvilsomme til oppgjøret i Lyon. Diego Cavalieri og Alberto Aquilani måtte stå over mot Fulham grunnet influensa, mens Philipp Degen ikke er tatt med i Liverpools Champions League-tropp.

- Vi er klar over at Fernando sliter med skaden sin for øyeblikket. Vi har sett hvordan det gikk med Steven Gerrard. Manageren og fysioterapeutene vet at jo lengre Fernando blir brukt i kamp mens han fortsatt ikke er fullt ut restituert, jo større sjanser er det for at skaden blir forverret, uttaler visekaptein Jamie Carragher til The Times.

- Dersom Fernando hadde spilt hele kampen mot Fulham og skaden hadde blitt forverret, ville det vært ille med tanke på onsdagen, legger han til.

- Dette er et tveegget sverd. Bruker du ikke Torres fra start, vil folk fokusere på at han ikke starter, så det er en vanskelig vurdering. Vi bestemte oss for å benytte ham fra start, fordi han klarte å gjennomføre en skikkelig oppvarming. Men vi visste vi måtte ta ham av banen på et eller annet tidspunkt, forklarer manager Rafael Benitez.

- Vi bestemte oss for å ta ham av etter 60 minutter, for han trengte fire dager til å komme til hektene igjen da han spilte 80 minutter i forrige kamp. Han var ikke 100% skadefri, og vi måtte beskytte spilleren, da vi ikke ønsker å miste en spiller som Fernando for en hel måned.

- På grunn av alle skadene, må vi spille uten Gerrard, uten Torres, uten Johnson, uten Riera og uten en rekke andre spillere, i alt for mange kamper.

Tony Barrett skriver i The Times at managerens jobb på Anfield regnes som sikker, og at klubbens eiere ser at manageren har en ekstraordinær skadesituasjon som har påvirket resultatene.

På spørsmål fra pressen om han nå vurderer fremtiden sin i Liverpool etter Fulham-kampen svarte Benitez:

- Min fremtid er kampen mot Lyon.

- Det viktigste nå er å få oversikt over hvor mange spillere som vil være tilgjengelige mot Lyon, og så starte å forberede disse spillerne til kampen. Vi hadde skadeproblemer mot Fulham, og det vil vi ha også denne uken. Kanskje blir N'Gog spilleklar, kanskje Gerrard. Vi får se hvordan fremgangen er. Vi får også se hvordan det står til med Skrtel og Agger. Torres? Jeg vet ikke, avslutter Benitez.

- Dette er tøffe tider, og tapene sårer oss. Vi rettet opp litt av inntrykket ved å slå Manchester United, men nå har vi tapt to kamper etter det, og vi må bare klare å snu trenden igjen, uttaler Jamie Carragher.

- Sammen med staben må vi bare løse flokene, og rette på ting ute på treningsfeltet, for Lyon blir en ny meget viktig kamp, legger han til.