15 førstelagsspillere i landskamper

Hele 15 førstelagsspillere er tatt ut til landskamper i helgen. Torres, Kuyt og Agger usikre. Kyrgiakos suspendert. Skrtel og Slovakia kan sikre VM-billett. Kvartfinale i U20-VM for Nemeth, Simon og Gulacsi.

16 førstelagsspillere er kalt inn til landslagsoppdrag i helgen. Først ut er David N'Gog i EM-kvalifiseringen for Frankrike U21 på Malta i kveld. Franskmennene har fire poeng etter to kamper.

I morgen sparker Australia-Nederland i gang klokken 10.30 i en privatlandskamp i Sydney. Det er fortsatt usikkert om Dirk Kuyt kommer til å delta etter at han har slitt med en ankelskade han pådro seg mot Chelsea. Ryan Babel er også med Nederland til "Down Under".

Spania har allerede sikret seg plass i neste års VM-sluttspill. Nå venter Armenia i Yerevan. Landslagssjef Vicente del Bosque uttaler til spansk presse at han vurderer å benytte to ulike lag i kampene mot Armenia og Bosnia & Hercegovina. Rapporter kan tyde på at Torres blir spart til det første oppgjøret grunnet et lyskeproblem. Det ligger an til at Pepe Reina eller Diego Lopez vokter buret  i Armenia. Iker Casillas står med 98 kamper, og kommer nok ikke til å nå 100 kamper før det spanske forbundet feirer 100 år i landskampen mot Argentina 14.november. Albert Riera er Liverpools tredje representant i Spanias tropp. Flere opplysninger om det spanske laguttaket forventes utover dagen.

I Dnepropretrovsk møter Ukraina allerede VM-klare England. Andriy Voronin er i hjemmelagets tropp, og han må gå for tre poeng mot klubbkameratene Steven Gerrard og Glen Johnson. Ukraina ligger to poeng bak Kroatia, som innehar playoff-plassen, når to kamper gjenstår.

Den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige spilles i Køpenhavn. Rafael Benítez ber danskene om å ta hensyn til midtstopperens helse. Det er usikkert hvor mye Agger komme til å være involvert i de to kommende landskampene. Sverige og Danmark kjemper om direkte avansement fra gruppe 1.

I gruppe 2 står kampen om de to øverste plassene på tabellen mellom Sveits (17 poeng), Hellas (14), Latvia (14) og Israel (12). Israel, med Yossi Benayoun, må nok vinne både mot Moldova i morgen og borte mot Sveits på onsdag for å ha et realistisk håp om playoff-plass. Hellas, uten suspenderte Sotirios Kyrgiakos, møter Latvia hjemme, og de kan i det minste sikre spill playoff uten å være avhengig av andre resultater.

Slovakia når VM for første gang i landets historie med uavgjort mot Slovenia i Bratislava. Martin Skrtel & co topper gruppe 3 og har hele fem poeng ned til Slovenia på 2.plass.

Argentina har kniven på strupen. Diego Maradonas mannskap ligger på playoff-plass i Sør-Amerika. Det er kun ett poeng opp til Ecuador på automatisk VM-plass, men Uruguay, Venezuela og Colombia kan ta igjen Argentina. Emiliano Insúa kan få sin A-landslagsdebut, mens Javier Mascherano vanligvis er et soleklart førstevalg på midtbanen. Sistnevnte har slitt med muskeltretthet, men spilte en internkamp på onsdag.

Brasil møter Bolivia på søndag. Lucas Leiva har fått begrenset med spilletid i kvalifiseringen, men landslagssjef Dunga kan kanskje være fristet til å benytte andre spillere når VM-plassen allerede er sikret.

Mascherano, Skrtel, og Voronin står i fare for å måtte stå over oppgjørene på onsdag. Trioen er ett gult kort unna karantene.

Flere reservelagsspillere skal også i aksjon i kveld. Ungarn U20 møter Italia U20 i kvartfinale i VM, og Peter Gulácsi, Krisztian Nemeth og Andras Simon kommer nok til å figurere i et lag som har karantene på et par spillere.

Alexander Kacaniklic og Victor Palsson står overfor kvalifiseringskamper til U19-EM. Sverige møter Montengero i dag, mens Georgia venter på søndag. Island tar i mot Nord-Irland. Chris Mavinga er opptatt med privatlandskamp for Frankrike U19 mot Nederland U19. I morgen spiller Christopher Buchtmann og Tyskland U18 oppvarmingskamp til U17-EM. Motstander er Algerie.


Se vår tv-liste over hvilke kamper som overføres på fjernsyn.

FREDAG 9. OKTOBER

20.50, Ta'Qali, Malta U21 v FRANKRIKE U21
N'Gog
(EM-kval)

LØRDAG 10. OKTOBER

10.30, Sydney, Australia v NEDERLAND
Kuyt, Babel
(privat)

18.00, Yerevan, Armenia v SPANIA
Torres, Riera, Reina

18.15, Dnepropetrovsk, UKRAINA v ENGLAND
Voronin, Gerrard, Johnson

19.00, Larnaca, Kypros v BULGARIA
Mihaylov

20.00, Køpenhavn, DANMARK v Sverige
Agger

20.00, Ramat Gan, ISRAEL v Moldova
Benayoun

20.30, Bratislava, SLOVAKIA v Slovenia
Skrtel

00.00+, Buenos Aires, ARGENTINA v Peru
Mascherano, Insúa

SØNDAG 11. OKTOBER

22.00, La Paz, Bolivia v BRASIL
Lucas

 

VM-kvalifisering hvis ikke annet er angitt.