Agent antyder usikkerhet om Xabi

Agenten til Xabi Alonso sier at mye kan skje i sommer, men at det er LFC som har nøkkelen til hans spillers fremtid. Christopher Buchtmann blant de ti beste i EM, ifølge UEFA.

Snart transferkarusell
Med sesongslutt i engelsk og internasjonal klubbfotball mindre enn to uker unna begynner det å nærme seg den transferkarusellen en kan forvente seg foran neste sesong.

Rundt Anfield spekuleres det i hvor mye Rafael Benitez får av transfermidler av økonomisk pressede eiere, og hva manageren satser på å hente inn. Det heteste tipset er at Gareth Barry kommer til Merseyside, etter at spilleren ble på Villa Park foran forrige sesong men ventes nå å få innvilget ønsket om å få spille i Champions League.

Rafa forventes i tillegg å ønske seg minst en spiss og en ving, og antas å måtte selge spillere for å få de folkene han har blinket ut i søken etter å gjøre Liverpool enda bedre.

Det store spørsmålet er om Xabi Alonso vil bli brukt som salgsvare for å finansiere Barry og i tillegg bedre budsjettet for ytterligere forsterkninger. Vil Benitez og Liverpool kunne si nei til et attraktivt tilbud på Alonso fra for eksempel Real Madrid?

Spilleren selv har uttrykt ønske om å bli på Merseyside, og Rafael Benitez det samme, men agenten til Alonso åpner i dag kortene litt ved å si at ingen ting kan regnes som avgjort i forhold til fremtiden til midtbanespilleren.

- Mange ting kan skje i sommer, siteres Ignacio Ibanez på i Daily Star.

- Nå skal sesongen først avsluttes og etter det for vi se på andre forhold.

- Xabi har signert for ytterligere tre og hans fremtid avhenger av Liverpool.


Buchtmann på talentfull liste
UEFA har plukket ut ti spillere etter det nylig avsluttede EM for U17, hvor Tyskland slo Nederland i finalen. Christopher Buchtmann, som til daglig spiller på Liverpools juniorlag, er et av navnene. Den eneste engelskmannen er Jack Wilshire, som Liverpool og Buchtmann forventes å møte når man spiller nasjonale juniorfinaler mot Arsenal den kommende uka.

Disse har UEFA trukket fram: Patrick ter Mate (Nederland/Vitesse), Janick Kamber (Sveits/FC Basel), Marc Muniesa (Spania/Barcelona), Dennis Appiah (Frankrike/Monaco), Marco Fossati (Italia/Inter), Deniz Herber (Tyrkia/St. Pauli), Christopher Buchtmann (Tyskland/Liverpool), Jack Wilshire (England/Arsenal), Lennart Thy (Tyskland/Werder Bremen), Luc Castaignos (Nederland/Feyenoord).