Agger klar til innsats

Daniel Agger er skadefri og aktuell for troppen til søndagens FA-cupkamp mot Everton. Det bekrefter Liverpoolfc.tv. Ingen spillere på skadelisten lenger. Neppe transferaktivitet av betydning.

Daniel Agger har ristet av seg strekkskaden i baksiden av leggen, som har holdt han utenfor ligakampene mot Stoke og Everton. Det bekrefter Liverpoolfc.tv. Det betyr at Rafael Benitez kan velge og vrake fra hele sin tropp når han skal komponere laget til søndagens FA-cupkamp mot Everton på Anfield.

Benitez kunne på dagens pressekonferanse på Melwood også fastslå at Steven Gerrard er i praktslag, selv om kapteinen i dag måtte møte til høring i forhørsretten i Southport tiltalt for overfall. Der sa som kjent scouseren at han kommer til å erklære seg ikke skyldig etter tiltalen når rettsaken mot ham starter for alvor i Liverpool Crown Court fredag 20.mars.

Gerrard returnerte til Melwood etter dagens høring i Southport, og Benitez antyder langt på vei at kapteinen kommer til å spille søndagens lokaloppgjør.

- Jeg betraktet ham da han spilte five-a-side i dag, og han gjorde to eller tre veldig flotte mål, så det er positivt. Han er okay, uttalte Benitez på dagens pressekonferanse.

- Han har de siste ukene vist at han er en fantastisk proff, og det tror jeg han vil gjøre nå i helgen også. Han har vår fulle støtte, og han vet det, la manageren til.

- Vi er i en god posisjon, og vi konsentrerer oss om fotballen. Vi vet hva som kan skje med Gerrard, men det eneste han kan gjøre er å komme hit til Melwood, trene og være forberedt til kampene.

- Atmosfæren på treningsfeltet er veldig god.

Selv om Benitez har bebudet forandringer på laget til søndagens kamp, understreker han at FA-cupen betyr mye for ham og hans mannskap.

- FA-cupen er en stor turnering. Den er viktig for oss og for supporterne. Vi har flotte minner fra 2006, og vi ønsker en repetisjon av disse.

- Vi har stor tro på oss selv, ettersom vi ledet mandagens kamp mot Everton til det gjensto bare et par minutter, og det uten å spille bra. Dersom vi kan spille litt bedre, har jeg tro på at vi vil vinne. Everton blir en tøff nøtt å knekke, og vi må spille opp mot vårt beste, men vi har selvtillit og kvalitetene som trengs.

- Folk har gjort et poeng av at Everton er ubeseiret på sju kamper, men vi er ubeseiret på 13.

Benitez fikk også spørsmål om han vil begi seg ut på transfermarkedet før transfervinduet stenger den 1.februar.

- Vi kommer trolig ikke til å foreta oss noe som helst. Vi har mottatt noen henvendelser angående utlån av noen av våre unge spillere, men det skjer ingenting med førstelagstroppen da vi trenger alle mann til å vinne tittelen. Jeg har stor tro på min tropp.