Agger med ultimatum

I et intervju med sporten.dk uttaler Daniel Agger at han kommer til å forlate Liverpool om han ikke får mer spilletid. En kamp nå og da er ikke nok for dansken.

Det er åpenbart at Daniel Agger ikke er tilfreds med tingenes tilstand i Liverpool om dagen. Nå har midtstopperen tatt bladet fra munnen i dansk presse. Budskapet er klart: Enten spiller han fast, eller så finner han seg en ny klubb.

- Jeg skal være så ærlig å si at jeg finner det uholdbart at jeg ikke spiller. Slik kan det ikke fortsette, siteres Agger av sporten.dk.

- Det er aldri moro å ikke være fast på laget når du er fotballspiller. Det legger jeg ikke skjul på. Men for øyeblikket er situasjonen den at manageren ikke vil la meg spille. Det er hans avgjørelse. Spørsmålet blir da hva som er riktig for meg, for jeg ønsker å spille fotball. Inntil videre tar jeg tiden til hjelp, og vil kjempe for min plass, legger han til.

- Jeg føler at jeg er god nok. Derfor irriterer det meg at jeg ikke spiller. Jeg venter på sjansen, og at jeg skal få flere kamper på rad der jeg kan bevise at jeg er god nok. Da skal jeg vise dem. Det jeg fast bestemt på.

- Jeg har vært gjennom en januarmåned hvor jeg ikke har fått spille. Først slet jeg med en skade, og deretter kom jeg ikke med på laget. Kondisjonen har jeg ikke mistet, men rytmen i mitt spill er borte. Jeg vil gjerne finne rytmen igjen. Spiller jeg 6-7 kamper i strekk vil jeg komme inn i rytmen igjen, og da vil jeg hele tiden bli bedre. Balansen og flyten i spillet mitt vil bli bedre da. Dette er vanskelig å bevare når man ikke spiller fast.

- Mitt fokus blir imidlertid bare bedre og bedre når jeg ikke får spille. Da sier jeg til meg selv at jeg skal vise dem at det er feil at jeg ikke får spilletid. Jeg blir irritert, på en konstruktiv måte.

The Guardian hevder i dag at Agger kan kjøpe seg ut av det siste året av kontrakten med Liverpool for £2M til sommeren. Midtstopperen startet bare to kamper før Martin Skrtel ble skadet i kampen mot Manchester City i oktober. Etter at Skrtel kom tilbake har han startet kun en kamp - den mot Portsmouth på lørdag.

Danmarks landslagssjef, Morten Olsen, mener at Agger selv må ta den endelige avgjørelsen om sin fotballfremtid, og vil ikke legge noe press på stopperen verken i den ene eller annen retning.

- Det vil komme et tidspunkt der alle spillere som ikke får spilletid vil begynne undre på om de er på riktig sted. Spørsmålet er når tidspunktet kommer. Dette må Agger føle selv, sier Olsen til sporten.dk.

- Er man ambisiøs, ønsker man å spille. Og hva er nok spilletid? For en spiller kan det være 15 kamper for sesongen, og for en annen kan det være 30 kamper. Daniel Agger vil nok få spille kamper, det er jeg ikke i tvil om.