Agger og Alonso om Hyypiä

Agger kommer til å savne Hyypiä. Alonso beskriver Hyypiä som en rollemodell, men forstår hvorfor midtstopperen valgte et klubbskifte. Hyypiä kommer på Spirit of Shanklys ”End of Season Do”.

Sami Hyypiä vil i dag ta farvel med The Kop og Liverpool FC etter ti år i klubben. Finnen skal spille for Bayer Leverkusen de neste to sesongene. Daniel Agger mener at Hyypiä har vært til stor hjelp for ham.
 - Det vil bli veldig trist å se Sami Hyypiä forlate Liverpool. For meg blir det et savn personlig, og også et savn for fotballklubben, sier Agger til LFC Magazine.

- Av alle spillere og personer i Liverpool som har hjulpet meg med å finne meg til rette i et nytt lag i et nytt lag og en ny liga, har han vært den viktigste. Han har hjulpet meg mest.

- Jeg skylder ham mye. Han er virkelig grei å snakke med. Som ung forsvarsspiller har du spørsmål. Han er så rolig og glad for å hjelpe til når han kan. Han er en naturlig leder, kanskje på en annerledes måte enn de andre lederne på laget. Men han har vært like viktig i min tid i denne klubben her.

Agger er sikker på at Hyypiä fortsatt vil kunne spille på toppnivå fremover.
- Han har vært stor for denne klubben i 10 år. Nå kommer han til å bli en stor spiller for Bayer Leverkusen. Etter min mening signerer de en av de beste forsvarerne i England, sier Agger.

- Folk sier at han ikke har så mye fart som tidligere. Når du har spilleforståelsen til Sami, trenger du ikke være hurtig.

- Hvis du kan lese spillet slik han kan og finne ut hvor ballen havner før alle andre, så er ikke hurtighet viktig. Han kan fortsatt spille på toppnivå fordi han ser etter seg selv og trener hardt hver dag.

- Han er fortsatt sulten på å vinne fotballkamper.

- Jeg vil ønske ham lykke til i Tyskland, men jeg tror ikke han trenger det. En spiller som Sami vil bli en suksess uansett hvor han drar.

Alonso forstår rollemodellens valg
Det har stadig blitt mindre spilletid for Sami Hyypiä, og Xabi Alonso er derfor ikke overrasket over at 35-åringen bestemte seg for å forlate Liverpool.
- Jeg forstår hvorfor Sami reiser, sier Alonso til LFC Magazine.

- Sami har et konkurranseinstinkt. Han ønsker å være involvert og en del av en førsteellever uansett hvor han er. Han vil trolig ha bedre sjanser til å spille regelmessig i Bayer Leverkusen.

- Men jeg kunne sett at han ble hos oss. Men det er hans avgjørelse, og vi må respektere den. Så lenge han er fornøyd med avgjørelsen sin, er jeg glad på hans vegne.

Alonso er ikke i tvil om hvorfor Sami er så godt likt på og utenfor banen.
- Jeg var Samis romkamerat i mine første fire år i Liverpool. Han har klart seg bra både på og utenfor banen. Hans holdning er alltid å vise total respekt og ærlighet overfor alle. Jeg liker den måten.

- Han har vært en stor spiller, en stor person og stor tjener for denne klubben.

- Sami har vært det perfekte eksempelet og også en fantastisk spiller. Av den grunn har alle spillerne en stor hengivenhet for ham. Hans holdning og ærlighet har alltid pekt seg ut.

- Han er alltid i godt humør. Sami er et forbilde av en proff og vil alltid bli husket i årevis av fans, spillere og støtteapparat.

Midtbanespilleren er sikker på at Hyypiä vil bli en suksess i Budnesliga.
- Når han har spilt denne sesongen, har han gjort det veldig bra. Han var der når han trengtes. Hans prestasjonsnivå har alltid vært veldig godt. Det er hva du kan forvente fra et forbilde av en proff som Sami.

- Jeg kan se at han kommer til å spille veldig bra i Tyskland. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det veldig bra der. Vi kommer til å holde et øye med Bayer Leverkusens resultater neste sesong.

Hyypiä til Spirit of Shanklys "End of Season Do"
Supporterorganisasjonen Spirit of Shankly arrangerer "End of Season Do" på The Olympia i West Derby Road etter dagens kamp. Dørene åpner klokken 19. Sami Hyypiä har takket ja til invitasjonen, og vil motta en suvenir som takk for ti års tjeneste i Liverpools forsvar.