Agger tror de røde slår tilbake

Daniel Agger måtte bokføre tap i sin første Liverpool-kamp for sesongen. Dansken er imidlertid overbevist om at de røde snart vil være tilbake på vinnersporet.

24 år gamle Agger vil spille sin første kamp på Anfield for sesongen i morgen. Det virker opplagt, ettersom Rafael Benitez tok ham med på dagens pressekonferanse foran Lyon-kampen.

Agger har nå to landskamper for Danmark samt kampen i Sunderland på baken etter ryggoperasjonen. I tillegg til at han selv endelig er skadefri, fryder dansken seg over at Steven Gerrard har blitt kvitt sine lyskeproblemer.

- Det vil inspirere oss alle at Steven Gerrard er tilbake fra skade. Resultatene har vært svake den siste tiden, men vi vet hva vi er kapable til, og vi vet at det kun er hardt arbeid som vil gi oss de resultatene vi må ha, sa Agger til et samlet pressekorps i dag.

- Selvtilliten er fortsatt inntakt. Vi vet vi er et godt lag. Nå må vi bare få vist det ute på banen. Jeg tror ikke på noen måte at fire tap betyr at kampen om ligagullet er over for vår del. Det er fortsatt lenge igjen av sesongen, og et godt resultat i Champions League i morgen vil virke som en vitamininnsprøytning foran kampen mot Manchester United på søndag.

Agger fikk naturligvis spørsmål om hvordan det går med ryggen.

- Det er alltid vanskelig når du har vært på sidelinja så lenge grunnet en skade. Jeg syntes det var tøft. Men jeg satte meg selv en returdato, og jeg har jobbet hardt for å nå den målsettingen.

- Jeg var aldri i tvil om at ryggen ville bli bra igjen. Alle visste hva som var galt. Nå vil det ta litt tid før jeg er tilbake på samme nivå som før jeg ble skadet. Men jeg jobber hardt for å nå dette nivået, og det eneste som hjelper er å spille kamper.

- Jeg kjører ekstraøkter i styrkerommet for å gjøre ryggen sterkere, og det vil også hjelpe meg å komme tilbake i form raskere, og å få tilbake touchen. Jeg håper den harde jobbingen skal bidra til at jeg unngår skader i fremtiden.

- Jeg er ikke 100% i slag ennå. Det gjenstår fortsatt litt. Men jeg har nå spilt to kamper for Danmark og en for Liverpool etter operasjonen. Alle tre var tøffe.

- Mentalt er jeg sterk, men fysisk har kroppen min et stykke igjen før jeg er tilbake på mitt beste. Skaden har holdt meg borte fra fotballen lenge. Jeg gikk glipp av hele preseason, og det gjør det hele vanskeligere. Jeg er fortsatt et stykke unna toppformen, men jeg blir stadig bedre.

- Du må ta igjen det tapte når du har vært så lenge borte fra fotballen, men det som har vært mest frustrerende er å være nødt til å se kampene når du vet du ikke kan spille.

- Det er vanskelig å si hva som har gått galt den siste tiden, men som forsvarsspillere må vi definitivt jobbe mye hardere, få tilbake den gode lagånden og vise at vi duger. Vi må holde sammen. Da vil hellet snu og selvtilliten komme tilbake, og dermed vil resultatene også begynne å gå vår vei, avslutter dansken.