Akademiet - siste biten i puslespillet

The Times hevder Benítez nå venter på en bekreftelse om han får kontroll over klubbens ungdomsakademi før ny kontrakt signeres. Så står kontrakter til Kuyt, Arbeloa og Agger for tur.

Rafael Benítez skal være svært nær ved å forlenge sin kontrakt med Liverpool. Han virker å ha vunnet maktkampen med klubbens ledere, men ifølge Oliver Kay i The Times venter spanjolen på en bekreftelse om han får kontroll over klubbens ungdomsakademi før han signerer kontrakten.

Benítez skal ha lykkes med å overtale Tom Hicks og George Gillett til å redefinere managerens ansvar som vil gi ham kontroll over klubbens overgangsbudsjett, samt at han får en lønnsøkning til £4M året. Men han er også fast bestemt på å få lov til å overvåke driften av klubbens ungdomsakademi som i dag ledes av John Owens, med Piet Hamberg og Malcolm Elias som henholdsvis er teknisk manager og sjef for rekrutteringen.

Den nært forestående løsningen på Benítez kontraktsforhandlinger kommer etter viktige ansettelser. Ian Ayre er nå godt etablert som kommersiell direktør, og Philip Nash har tatt over som finansdirektør. George Gillett virker å være klar til å selge sin andel av klubben, mens Hicks nå er ivrig etter å forme klubben på sin måte til tross for at det fortsatt er tvil om han er stand til å komme opp med de finansielle midlene som kreves for å bygge Liverpools nye stadion.

Så fort Rafael Benítez' egen kontraktssituasjon er løst, vil han svært gjerne sikre fremtiden til spillere som Daniel Agger, Dirk Kuyt og Alvaro Arbeloa. Trioen har kontrakter som utløper sommeren 2010, og samtlige skal være i managerens planer for neste sesong. Det virker også Andriy Voronin å være. Ukraineren har imponert på lån i Hertha Berlin, og hans to mål i helgen sendte Berlin-klubben til topps i Bundesliga.