Al Kharafi studerte i Liverpool

Nasser Al Kharafi studerte økonomi og administrasjon i Liverpool i sine ungdomsår. Tom Hicks vurderer å selge baseball-laget Texas Rangers.

Det viser seg at Nasser Mohammed Abdul Muhsin Al Kharafi (født 1944), overhodet i Al Kharafi-familien som nå vurderer å kjøpe Liverpool FC, har studert i Liverpool! Al-Kharafi studerte nemlig i sin tid økonomi og administrasjon ved Liverpool College of Commerce.

Nasser Al Kharafi er nå president i familiekonglomeratet Al Kharafi-gruppen (det offisielle navnet på gruppen er: Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi and Sons Group), som blant annet driver hurtigmatkjedene KFC, Pizza Hut og Wimpy i hele Midt-Østen. Forbes ranket han som nummer 46 på listen over de rikeste personene i verden i 2008. Han skal allerede i fjor ha hyret aksjemegleren Seymour Pierce i forsøket på å sikre seg Liverpool FC.

Familiekonglomeratet blir beskrevet som et av de mest aktive og diversifiserte i den arabiske verden i dag, og har en sterk tilknytning til Kuwaits regjering. Man er aktivt involvert i ingeniør- og konstruksjonsvirksomhet, agrikultur og matvareindustri, banker og finansieringsselskaper, ulik industri, eiendomsmegling, infrastruktur, turisme og fritid. Gruppen sysselsetter 70 000 arabere.

Hicks selger Texas Rangers?
I forbindelse med at Tom Hicks nå forhandler med Al Kharafi-familien melder Daily Mail at forholdet mellom Hicks og Gillett har brutt sammen igjen. De to eierne skal nå operere med forskjellige finansielle rådgivere som representerer dem, henholdsvis Merrill Lynch og Rothschild.

Hicks har headhuntet Philip Nash fra Arsenal som ny finansiell direktør i Liverpool FC, og han vurderer nå ifølge Daily Mail om han skal selge sin andel av klubben eller kjøpe ut Gillett. Avisen melder at Hicks også vurderer å selge baseball-laget Texas Rangers, noe de mener er et tegn på at han ønsker å konsentrere seg om Liverpool.