Alonso matchvinner i bronsefinalen

Xabi Alonso satte et frispark rett i mål tidlig i andre ekstraomgang, og ble med det matchvinner for Spania i bronsefinalen i Confederations Cup. En kamp som etter hvert ble riktig så underholdende.

Spania hadde fire Liverpool-spillere i startoppstillingen i dagens bronsefinale i Confederations Cup mot vertsnasjonen Sør-Afrika. Fernando Torres, Xabi Alonso, Albert Riera og Alvaro Arbeloa fikk alle tillit fra start av, mens Jose Reina satt på innbytterbenken gjennom hele kampen.

Torres spilte ingen stor kamp på topp sammen med David Villa, og begge de to spissene ble byttet ut etter 57 minutter. Erstattere var Daniel Guiza og David Silva.

Dobbeltbyttet satte mer fart i spanjolene. Albert Riera kombinerte flott med Guiza etter drøye timen, og Liverpools venstreving var svært nær ved å gi Spania ledelsen i det som var deres flotteste angrep i kampen.

Xabi Alonso var meget sentral i Spanias oppbyggende spill, og tok seg også av de fleste dødballer.

Innbytter Katlego Mphela ga vertene ledelsen da han avsluttet kampens vakreste angrep med å sette ballen kontant i nettaket fra kloss hold etter 73 minutter.

Torres-erstatter Guiza utlignet med et lavt skudd i det 88.minutt, etter å ha mottatt en pasning fra Alonso, og minuttet senere satte samme mann ballen i mål via stolpen oppe i krysset på en elegant lobb fra skrått hold.

Det ble lagt til tre minutter i andre omgang, og to minutter og 20 sekunder på overtid utlignet så Sør-Afrika da Mphela satte et frispark i krysset fra nærmere 30 meter. Frisparket ble forårsaket av Albert Riera, da han gikk i ryggen på en motspiller i en hodeduell.

Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Åtte minutter ut i første ekstraomgang var Mphela nær ved å fullføre sitt hat-trick da han kom alene med Casillas, men Spanias sisteskanse reddet med beina.

Drøye minuttet ut i andre ekstraomgang satte så Xabi Alonso et frispark fra langt hold rett i mål. Et par spillere gikk opp i en duell og forstyrret keeper såpass at ballen fikk snike seg uhindret inn ved bortre stolpe.

Etter dette kontrollerte Spania resten av oppgjøret, og Alonso ble dermed matchvinner i bronsefinalen som altså endte 3-2.