Alonso med skriftlig overgangssøknad

Xabi Alonso har ifølge Liverpool Echo i dag lagt inn en skriftlig overgangssøknad hvor han ønsker seg vekk fra Liverpool FC. Dermed virker man å nærme seg en konklusjon på overgangssagaen.

Liverpool Echo melder at Xabi Alonsos tilsynelatende uunngåelige overgang til Real Madrid nå nærmer seg ytterligere etter at midtbanespilleren leverte inn en skriftlig overgangssøknad til Rafael Benítez, der han ønsker seg vekk fra Anfield.

27-åringens fremtid har vært et hett tema for spekulasjon denne sommeren og lignet en langdrøyd overgangssaga som man opplevde med Gareth Barry forrige sesong. Real Madrid har hele tiden offentlig uttrykt sitt ønske om å tilføye Alonso på sitt lag.

Supporterfavoritten Alonso har ikke villet snakke offentlig om sine fremtidsutsikter, men har heller ikke lagt skjul på at det var opp til klubbene å bestemme hvor han skulle spille sin fotball neste sesong.

Nå har imidlertid midtbanespilleren gjort det klart overfor sin arbeidsgiver at han ønsker seg vekk, og en overgang til Real Madrid virker dermed meget sannsynlig. For å fire på sine krav for Alonso, som i utgangspunktet har vært på £35M, har Benítez satt som betingelse at Alonso må gå offentlig ut å utrykke sitt ønske om å forlate klubben.

Det er nå gjort, og en overgang til La Liga ventes snart for Xabi Alonso. Det er mange tall i pressen angående mulige overgangssummer, men det mest troverdige virker å ligge på rundt 30 millioner euro, hvilket tilsvarer rett i overkant av £25M.

Nå begynner jobben for Rafael Benítez med å prøve å erstatte den svært populære og kvalitetsrike midtbanespilleren som regnes som et av de viktigste bindeleddene mellom midtbanen og angrepet i Liverpool.