Alonso ut? Silva inn?

Daily Telegraph tror at Xabi Alonso forsvinner til Real Madrid og at Rafael Benítez da retter øynene mot Valencias David Silva. Mange mulige erstattere linket. Klubbene må offenliggjøre agenthonorarer.

Daily Telegraph regner det som nesten sikkert at Xabi Alonso blir Real Madrid-spiller mot slutten av uken. Liverpool vil kreve mer enn £30M for midtbanespilleren. Real Madrid skal være lite fornøyd med å måtte betale en slik overgangssum for en spiller so har begrenset kommersiell appell, men klubbpresident Florentino Perez vet at de røde vil stå urokkelig på kravet.

Engelske aviser er godt i gang med spekulasjoner rundt hvem Benítez eventuelt vil hente for å erstatte Xabi Alonso. Daily Telegraph tror at mesteparten av overgangssummen vil bli brukt på å forsøke å kjøpe Valencias David Silva. Portsmouth-forsvareren Sylvain Distin skal også være et annet langsiktig transfermål. Benítez utelukker imidlertid en bytteavtale for Alonso som involverer Wesley Sneijder.

Athletic Bilbaos sentrale midtbanespiller Javi Martinez regnes som et mer naturlig valg. De røde skal ha fulgt den energiske 20-åringen en stund, men har også blitt linket til Inters Esteban Cambiasso.

Det hevdes også at Rafael Benítez skal være en beundrer av Wigans Lee Cattermole. Liverpool trenger hjemmeproduserte spillere til Champions League-troppen. Cattermole kan komme til å koste £8M.

Daily Mirror mener at Rafael Benítez har fulgt Marseilles midtbanespiller Lorik Cana. Men albaneren virker å være på vei til Hamburg. En overgang har blitt forsinket etter at Everton skal ha dukket opp som et alternativ for 25-åringen.

Romas Alberto Aquilani sies å være et mulig kjøp til £16M. 25-åringen ses på av mange som en ideell erstatter for Alonso.

Belgieren Steven Defour (Standard Liege) nevnes også av avisen, men 21-åringen er kanskje mer en mann for fremtiden.

Engelske Metro tror at Aston Villas Ashley Young kan bli et transfermål.

Agenthonorar må offentliggjøres
Det engelske fotballforbundet (FA) har på sitt sommermøte vedtatt nye regler om offentliggjøring av agenthonorar. Kommende sesong må alle Premier League-klubbene publisere hvor mye de betaler mellommenn i overgangsmarkedet. Tidligere har kun klubbene i The Football League lagt frem en slik liste. I Premier League har det hele tiden vært motstand mot å gi fra seg slik informasjon, men har nå akseptert denne lovendringen mot oppmykning i bruken av agenter. Nå blir det tillatt at samme agent representerer både spiller og inntil en av klubbene i overgangsforhandlinger.