Alonso vil ikke prate om ryktene

Real Madrid ønsker Alonso, men Liverpool nekter å selge. Selv er Xabi taus om fremtiden. Agent fyrer oppunder. Tøffe ligakamper etter Champions League-spill.

Den Liverpool-spilleren det har vært flest spekulasjoner rundt så langt etter sesongslutt er Xabi Alonso. I fjor var spanjolen nær å forlate de røde, men etter å ha levert en knallsesong i år er Rafael Benítez svært motvillig til å selge - til et Real Madrid som har uttrykt sin beundring for midtbanemaestroen.

Liverpool FC har gått ut med en pressemelding om at spilleren ikke er til salgs, og det så ut til at Real Madrid hadde gitt opp spilleren. Hovedpersonen selv er taus om sin fremtid.

- Jeg kan ikke svare på det - jeg har allerede sagt alt, svarer Alonso på direktespørsmål om fremtiden til spanske AS.

- Alle må tenke på sin fremtid. Alt vi kan gjøre er å trene normalt, men det er ikke noe vi snakker om, og det skaper ikke uro og nervøsitet i spillergruppen. Vi er veldig fokusert på vårt mål, svarer baskeren på spørsmål om overgangsrykter påvirker spillerne i den spanske landslagstroppen.

Daniele de Rossi sin agent, Ernesto Bronzetti, har tidligere i dag helt ytterligere bensin på bålet angående Xabi Alonso sin fremtid, og Real Madrid.

- Real Madrid holder på å sluttføre overgangen til Alonso fra Liverpool, og har ingen planer om å hente de Rossi, sa agenten til ilromanista.it.

Tøffe ligakamper etter Champions League
Ligakamper etter Champions League var spesielt i 2004/05-sesongen et enormt problem for de røde, da man knapt tok poeng etter å ha spilt europacup. Dette er et problem Benítez stort sett har fått orden på, men den kommende sesongen blir virkelig en tøff test.

Etter første gruppespillskamp i september vil de røde reise til Boleyn Ground og West Ham, mens alle de andre topp 4-lagene har hjemmekamper.

Etter andre kampdag må de røde ta turen til Stamford Bridge, mens Arsenal og Manchester United har hjemmekamper.

Møtet med Manchester United på Anfield kommer like etter kampdag 3 i Champions League. Chelsea har da hjemmekamp, mens Arsenal tar den korte turen til West Ham.

Først i fjerde kampdag får de røde en behaglig kamp, da nyopprykkede Birmingham kommer på besøk. Da reiser Manchester United til Stamford Bridge, mens Arsenal spiller borte mot Wolverhampton.

Etter femte kampdag skal de røde spille derby på Goodison Park. Samtidig tar Arsenal i mot Chelsea.

Også etter sjette kampdag blir det en tøff "dagen derpå", når Arsenal kommer på besøk til Anfield.

Skulle Liverpool gå videre fra gruppespillet også i år, så vil en mulig dato være 16 eller 17. mars - tre dager før man møter Manchester United på Old Trafford.