Anne Williams gir ikke opp

Anne Williams ønsker at saken hennes blir gjenopptatt i England. Hun vil fortsette kampen for rettferdighet for Hillsborough-ofrene. Mosaikk for Ray Kennedy.

Anne Williams, som mistet sin 15 år gamle sønn Kevin på Hillsborough i 1989, ønsker at en ny høring åpnes i saken. I går fikk hun melding om at saken hennes var blitt avvist i menneskerettighetsdomstolen i Haag. Begrunnelsen var at det hadde gått for lang tid mellom avslutning av saken i England i 1997 og innsending av sak for menneskerettighetsdomstolen. Fristen er på kun seks måneder. Saken ble innlevert 12. august 2008. Nå håper 68-åringen å få til en ny høring i England.
- Jeg er vant til tilbakeslag nå. Interessant er det at de ikke har avvist meg fordi jeg ikke har rett, men på grunn av tidspunktet, uttaler Williams ifølge Liverpool Daily Post.

- For en stund siden var jeg på vei til å avslutte kampen, men jeg har bestemt meg for å fortsette.

Den offisielle etterforskninge konkluderte med at alle de som døde på Hillsborough hadde omkommet innen klokken 15.15 lokal tid av traumatisk asfyksi, akutt surstoffmangel. Bevis fra etter klokken 15.15 ble ikke undersøkt fordi det ble antatt at alle var døde på det tidspunktet. Anne Williams hevder derimot at sønnen hennes var i live klokken 16.00 etter  å ha samlet inn bevis fra folk som prøvde å hjelpe ham.
- Vi skal vurdere hva alle familiene ønsker å gjøre ettersom vi ikke ønsker å gjenåpne alle sakene på deres vegne, uttaler hennes advokat Elkan Abrahamson.

- Vi håper at mange av dem vil ta kontakt med Anne for å gi henne beskjed om hva de vil gjøre.

- Jeg mistenker at det er mange familier som har deler av informasjon som kan tilføyes.

- På grunn "cut-off point" klokken 15.15 kom det aldri en høring om hva politiet gjorde eller ikke gjorde den dagen.

Mosaikk for Ray Kennedy
I forbindelse med Arsenal-kampen på Anfield tirsdag 21.april skal det avdukes en mosaikk på hver kortside for å hedre Ray Kennedy. På The Kop vil det være et hvitt femtall på rød bakgrunn, mens i borteseksjonen skal det være en blå tier på gul bakgrunn. Begge klubbenes supportere støtter tiltaket.

Ray Kennedy spilte 212 kamper og scoret 70 mål for Arsenal. I Liverpool var han på banen i  393 kamper og nettet over 70 mål. I løpet av tiden i Liverpool og Arsenal vant han seks ligatrofeer, fem e-cuptitler, FA-cupen og ligcupen én kamp. Han fikk også 17 opptredener og tre landslagsmål for England.

I januar 2008 startet aksjonen Ray of Hope for å samle inn penger til legenden som er alvorlig syk med diagnosen Parkinsons syndrom. Ray of Hope Appeal vil at kampanjen skal kulminere med visning av de to mosaikkmønstrene når to av hans tidligere klubber møtes i april.