Aquilani skulle spilt reservelagskamp

Rafael Benitez avslører at Alberto Aquilani skulle ha startet den avlyste reservelagskampen mot Wigan. Steven Gerrard blir gradvis i bedre form. Liverpool tillater at Dean Bouzanis blir cup-tied.

Onsdagens reservelagskamp mot Wigan ble avlyst på grunn av overvann på banen i Lancashire-byen. Det var en strek i regningen for Liverpool, som hadde håpet å gi Alberto Aquilani sårt tiltrengt kamptrening i den matchen.

Så langt står italieneren bokført med 14 minutter i Carling Cup mot Arsenal den 28.oktober, sju minutter i ligakampen mot Birnmingham, og ett minutt på banen mot Debrecen på tirsdag. I morgen starter han trolig på benken når Liverpool gjester Goodison Park.

- Alberto er skadefri, og han trener. Men han mangler kamptrening. Jeg har ikke kunnet gi ham det i førstelagskamper, fordi jeg ikke har følt at kampbildet har vært riktig for å benytte ham, uttaler Rafael Benitez til Liverpool Daily Post.

- Jeg ønsker å gi ham tid til å finne seg til rette under gunstige omstendigheter. Dersom vi leder 3-0 ved pause, vil han få spille andre omgang. Eller dersom vi ligger under, og jeg føler han kan forandre kampen med sine kvaliteter. De som har spilt fotball selv, vil forstå situasjonen. Når du har en kvalitetsspiller som er på vei tilbake etter en langvarig skade, ønsker du å gi ham spilletid, men du må la ham komme tilbake når forholdene ligger til rette for det.

Det tok Aquilani tre måneder å bli skadefri. Benitez innrømmer at dette var mer enn dobbelt så lenge som han trodde det ville ta.

- Vi hadde til hensikt å la ham spille for reservelaget mot Wigan, men kampen ble utsatt. Derfor organiserte vi en internkamp i går, for å gi ham kamptrening.

- Vi prøver å få ham tilbake på banen, men vi må ta en avgjørelse fra kamp til kamp, og det er ikke lett. Merseyside-derbyet er fysisk tøft, og alle vet at dersom du ikke er 100% i kampform så er det vanskelig å håndtere dette. Du må tenke på hva som er best både for spilleren og for laget.

- Jeg kan forsikre alle om at han er en veldig dyktig spiller, med en god touch. Han er bevegelig og dynamisk, og hans pasninger er veldig gode. Vi var ute etter noen med disse kvalitetene.

- Han spilte som tilbaketrukket spiss i et 4-2-3-1 system i Roma av og til, og han har også spilt sentralt på midtbanen. Så han kan spille sammen med både Lucas, Mascherano og Gerrard.

- Han er annerledes enn de spillerne vi har nå. Han er god til å slå pasninger og bevege seg, og han kan slå den avgjørende gjennombruddspasningen.

Gerrard blir gradvis bedre
Rafael Benitez melder ellers at Steven Gerrard gradvis er i ferd med å finne tilbake til formen, etter sine lyskeproblemer.

- Den første uken etter at han ble skadefri prøvde Gerrard å gjøre sitt beste, men han var ikke i fysisk god nok form. Jeg var litt bekymret for ham i kampen mot Debrecen, for han jobbet veldig hardt uten å være fysisk på topp. Banen var også veldig bløt i Ungarn, men han klarte seg bra likevel.

- Jeg er sikker på at disse fire dagene frem til Everton-kampen vil ha gjort ham godt. Han har ingen kjenning med skaden nå, og blir bedre for hver uke som går.

- Mot Everton får vi en ny mulighet. Det blir en viktig kamp. Et derby er et derby, og følelsene vil være sterke. Det vil være enklere å motivere spillerne. Etter en dårlig start på sesongen er vi fem poeng bak tredjeplassen. Et par seire kan være nok til at vi er der oppe igjen.

Liverpool tillater at Bouzanis blir cup-tied
Lancashire Telegraph melder at Accrington Stanley har fått velsignelse av Liverpool til å benytte den innlånte keeperen Dean Bouzanis i dagens FA-cupkamp mot Barnet. Om Bouzanis spiller ettermiddagens kamp, betyr det at han blir uaktuell for FA-cupspill for Liverpool etter nyttår.

Stanley-manager John Coleman håper at australieren imponerer nok til at man kan forlenge lånet ut sesongen. 19-åringen er i første omgang utlånt til Accrington frem til 2.januar.

- Dean er en god keeper, og mange tror han har en lysende fremtid. Han vil få en sjanse til å spille seg inn på førstelaget, sier Coleman.

- Vi får vente og se hvordan han greier seg, men forhåpentligvis kan vi forlenge lånet ut sesongen om dette fungerer bra.

Den tidligere Liverpool-keeperen Ian Dunbavin er den eneste seniorkeeperen i Accringtons tropp fra før.