Aquilani starter likevel?

Tabloidavisen Mirror tror at Alberto Aquilani starter kveldens kamp. Daniel Agger trente i går kveld, trass i at han måtte stå oppreist under flyreisen til Lyon.

Rafael Benitez fikk spørsmål om Alberto Aquilani kunne starte kampen på gårsdagens pressekonferanse. Da svarte han som følger:

- Vi får se hvordan han er på trening i kveld, og så får vi ta en avgjørelse sammen med den medisinske staben. Om det er mulig at han kan spille fra start i denne kampen? Hvorfor ikke.

- Regner vi med viruset som har herjet i troppen, har vi på det meste hatt 14 spillere ute. Jeg tror alle topplag i verden ville slite om de mistet 4-5 av sine beste spillere i tillegg til 4-5 andre spillere, la Rafa til.

- Vi kan ikke få panikk nå. Du vet at det av og til vil oppstå situasjoner som dette. Vi må være tålmodige, og se det store bildet. Ting vil bli bedre. Skadesituasjonen vil bli bedre. Kanskje ikke i løpet av de neste dagene, men i løpet av de neste ukene vil dette snu. Og når spillere som Gerrard og Torres er tilbake for fullt, vil alt se mye lysere ut.

- Folk har kritisert oss for manglende dybde i troppen. Spesielt i angrepet. Men når du planlegger foran sesongstart kan du ikke ta høyde for ekstreme skadesituasjoner som denne. Vi har back up for Torres i planene våre, vi har cover i forsvaret, men vi kan ikke ta høyde for å ha fire midtstoppere skadet samtidig.

- Det er vanskelig å finne det riktige uttrykket når det gjelder Torres sin skade. Vi kan kalle det en idrettsmanns brokk. Det er åpenbart at han har et problem, og vi må håndtere det problemet så godt som vi kan.

- Spillerne jobber veldig hardt, og er positive og målbevisste. De vet at resultatet fra denne kampen er viktig for klubben. Heldigvis har ikke våre fans snudd seg mot oss. De er smarte folk, som vet hvilken posisjon klubben var i når jeg kom hit, og hvilken posisjon den er i nå. De vet dette er eneste vei fremover.

- Det er viktig at alle ser det store bildet, og jeg føler meg trygg på at ting vil endre seg til det bedre når våre beste spillere er friskmeldte igjen. Jeg aksepterer ikke påstander om at jeg ikke har kjøpt gode spillere. Noen har brukt litt tid til å finne seg til rette, men vi gjør en god jobb. Dette er heller ikke riktig tidspunkt å diskutere våre spillerkjøp på. Vi har gode spillere, men vi sliter med mange skader. Vi har kjøpt veldig gode spillere, og har et godt lag og en god tropp.

- Et tap i kveld vil være fælt for oss og fælt for klubben, men vi vil fortsette ufortrødent videre. Vi tillater oss ikke å tenke på tap. Vi fokuserer kun på å vinne. Om noen uker vil problemene være en saga blott, når nøkkelspillerne er friske og raske igjen.

Lopez akter å senke Liverpool
Lyons Lisandro Lopez akter å gjøre sitt for at Rafael Benitez skal føle presset enda sterkere etter kveldens kamp.

- Selv etter det som skjedde mot Fulham vil Liverpool ha stor selvtillit etter seieren over Manchester United. Men de vet de må vinne, og det vil bli veldig vanskelig for dem om de ikke vinner i kveld, sier argentineren Lopez.

- Men vi akter også å vinne, og vi er nærmest uslåelige på hjemmebane. Vi skal sette press på Liverpool. Dette er en stor mulighet til å ta kontrollen over gruppa, og stikke kjepper i hjulene for Liverpool, legger han til.

- For å gjøre det bra i Champions League må man eliminere de beste lagene, og Liverpool vil alltid være en stor trussel. De går gjennom en vanskelig periode nå, men det blir ingen enkel kamp for oss. Det blir kanskje tøffere enn på Anfield, fordi Liverpool er mer presset nå.

- De kommer til Lyon til en kamp hvor de må kjempe for sitt liv i Champions League. Frem til nå har vi vist at vi er gruppens beste lag, og så langt har ikke Liverpool bevist at de fortjener avansement. Men det kan fort endre seg.

- Liverpools tap for Fulham vil ikke påvirke dem i Champions League. De spiller med en annen holdning i Europa. Liverpool vil ha kun ett mål - å vinne. Det vil være katastrofe for dem om de ikke vinner og får de tre poengene.

- Med Torres og Gerrard skadefrie ville Liverpool ha fremstått som et annet lag, men de har likevel en sterk tropp og det forventes at de vinner denne kampen. Alle forventer at Liverpool skal gå videre fra gruppen, og nå kjemper de for andreplassen.

- Rafael Benitez vil være sterkt svekket på grunn av at han savner nøkkelspillere, mens vår tropp er en sammensveiset gjeng uten de store stjernene.