Aquilani starter mot Fiorentina?

Liverpool Daily Post skriver at Rafael Benítez har plukket ut oppgjøret mot Fiorentina til å gi Alberto Aquilani debut fra start. Risikeres nok ikke i fysisk batalje mot Blackburn.

Alberto Aquilani var på vei tilbake fra en ankeloperasjon da Liverpool kjøpte ham i sommer. De røde har ikke villet forhaste seg med å få italieneren tilbake i spill. Midtbanespilleren fikk sin debut da han ble byttet inn 14 minutter før slutt mot Arsenal i Carling Cup i oktober. Både mot Birmingham og Debrecen ble korte innhopp. Totalt har han vært 21 minutter på banen.

Liverpool Daily Post tror det er lite sannsynlig at Aquilani blir risikert i den fysiske bataljen som forventes mot Blackburn på Ewood Park lørdag. Men 25-åringen får trolig plass i startoppstillingen i Champions League-kampen mot Fiorentina neste uke.

- Jeg har snakket med ham, og han forstår situasjonen. Han vet at han ikke har spilt på månedsvis, så han vet at han må være klar dersom han skal spille på det nivået han kan i England, forklarer Benítez til Daily Mirror.

- Det er kun snakk om tid. Forhåpentligvis kan vi fortsette å spille bra så vi kan være i stand til å gi ham mer tid. Vi kommer til å få mange muligheter snart, og fansen vil få se hans kvaliteter.

- Vi har en spesiell plan for ham. Han arbeider med fitnesstreneren. På den måten kan han forbedre sin styrke og utholdenhet.

Liverpool hentet Aquilani fra AS Roma for £17,1M.
- Hvis han hadde vært helt skadefri, ville han kanskje ha kostet £25M-30M, så vi har hentet en god spiller for en god pris. Vi forsøker å gjøre vårt ytterste med det medisinske støtteapparatet.

- Problemet vi hadde med ham var at kirurgen, som utførte operasjonen, sa i august at han kunne bli tilgjengelig. Vi gjorde våre egne undersøkelser. Vi skjønte at det kunne ta lengre tid, kanskje to måneder istedenfor én. Så hadde han noen problemer i løpet av den tiden, og det tok tre måneder.

- Men det er en del av situasjonen når en spiller er skadet. Det skjer ofte. Men vi signerte ham for fem år. Vi har hentet en spiller med kvalitet for fem år. Vi visste om Alonso-situasjonen allerede da, så vi planla å hente en spiller med kvalitet for å erstatte ham langsiktig, og Aquilani var den spilleren.